Да погледнем заедно планетата Сатурн в телескоп!“ – тази покана

...
Да погледнем заедно планетата Сатурн в телескоп!“ – тази покана
Коментари Харесай

Астроклуб „Проксима“ кани сливналии Да погледнем заедно Сатурн в телескоп

„ Да погледнем дружно планетата Сатурн в телескоп! “ – тази покана към приятелите на астрономията в Сливен отправиастроклуб „ Проксима “. Събитието е планувано за 4 октомври в парк „ Юнак “, западно от зала „ Станка Златева “, при ясно небе. Датата не е определена инцидентно. На 4 октомври 1957 година е сложено началото на галактическата епоха със „ Спутник 1 “.

Наблюдението в сряда ще стартира в 19,30 часа. „ Най – търпеливите ще могат да видят и планетата Юпитер с галилеевите й луни, която изгрява към 21 часа “, посочи астрономът Иванка Гецова. Участниците в наблюдението ще получат вестник „ Телескоп “, обезпечен от Астрономическата асоциация – София. Организаторите обявиха, че чакат с неспокойствие искащите да се включат и предлагат топло облекло.

Събитието е в поддръжка на самодейността „ 100 часа астрономия “ / 1 – 4 октомври/ на Международния астрономически съюз.

Преди година Община Сливен откри нова астрономическа обсерватория в града, където да се развиват ползите на децата и младежите.
Целта е да бъдат възобновени традициите в тази област, основани през годините от Иванка Гецова и представители на „ Проксима “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР