Да поддържаме костите си здрави е важно, за да бъдем

...
Да поддържаме костите си здрави е важно, за да бъдем
Коментари Харесай

Как да имаме здрави кости

Да поддържаме костите си здрави е значимо, с цел да бъдем и изцяло в добра форма. Все отново, те са основата, която построява структурата на тялото ни. А костите могат да извършват пълноценно функционалността си единствено като се грижим добре за тях.
 Сухожилията, диетата, тежестта, тренировките и по какъв начин да имаме здрави сухожилия
Как да имаме здрави сухожилия

Прости трикове за здраве

Когато става дума за поддържането на здрави кости, има три съществени хранителни субстанции, които играят основна роля. Когато си набираме задоволително от тях, освен че ще се храним по-здравословно, само че и ще укрепим костите си.

Калций

За нуждата от задоволително калций в човешкия организъм се приказва доста, и за това има добра причина. Той е изключително значим за цялостната костна компактност, която стартира да понижава след 35-годишна възраст. А това значи, че с напредването на възрастта е значимо да продължим да одобряваме от него.
 Снимка 579035

Най-добре обаче е да не го вземаме като добавка, а да си го набираме с храна (прясно и кисело мляко, сирена, зеленолистни зеленчуци, сьомга, сардини, тофу). Препоръчителната дневна доза калций е един грам за дами на възраст от 18 до 50 години и 1.2 грама за дами над 50 години. А с цел да разберем дали имаме потребност да го одобряваме като хранителна добавка, целесъобразно е да се консултираме с доктор.

Витамин D

За да се усвои добре калцият обаче, нужно е да одобряваме и задоволително витамин D, който също можем да си набираме с храната. Съдържа се в млякото и сьомгата, сардините, маслото от черен дроб на тресчица, консервирана риба звук, яйчни жълтъци и гъби.
 Снимка 579034

Слънцето също е източник на витамин D, като целесъобразното време, което да прекарваме под слънчевите лъчи, е 15 минути дневно.

Магнезий

Той освен усъвършенства качеството на съня, само че има изгоди и за костите ни. Доказано е, че дефицитът на магнезий отслабва костите, а хората, които одобряват повече от него, имат по-висока костна компактност.
 Снимка 579033

Оттам следва, че с цел да защитим здравето на костите и да избегнем остеопороза, изключително с напредването на възрастта, е извънредно значимо да поддържаме уравновесени равнища на магнезий в организма.
 Костният бульон, изгодите от него и за какво да го консумираме постоянно
Костният бульон - същинска суперхрана

Всичко, от което се нуждаем

След храните, които са ни в помощ за тази цел, са тиквените семки, спанак, кашу, черен фасул, фъстъци, едамаме, бадеми и (приятна изненада) обичаната на всички суперхрана - черен шоколад, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР