Да пазите тялото си в добро здраве е задължение –

...
Да пазите тялото си в добро здраве е задължение –
Коментари Харесай

25 Буда мъдрости, които ще ви върнат душевния мир

Да пазите тялото си в положително здраве е обвързване – в противоположен случай няма да сте в положение да запазите мозъка си чист и мощен.

Да таите яд у себе си, е като да държите горещи въглени в ръката си с желанието да го хвърлите по другия – вие сте този, който ще се изгори. Вие няма да бъдете осъдени поради своя яд, вие ще бъдете осъдени от своя яд.

Който обича е кадърен да реализира и невъзможното.

Побеждавайте гнева с обич, а злото – с положително. Спечелете алчния с благотворителност, а лъжеца – с истина.

Злонамереният е благополучен, когато неговото злочинство към момента не е узряло, само че когато то узрее – ще познае нещастието. Добронамереният може да изживява неприятни дни, до момента в който положителното дело у него не е узряло, само че когато то възцарува – ще познае щастието.

Не имам вяра в ориста, която се стоварва върху хората, без значение какво вършат. Вярвам в ориста, която се стоварва върху тези, които не вършат нищо.

Парите могат да купят леглото, само че не и сън; храна, само че не и апетит; разкош, само че не и красота; къща, само че не и дом; лекарство, само че не и здраве; общуване, само че не и любов; забавление, само че не и щастие; гибел, само че не и живот. 

Пусни на независимост това, което най-вече обичаш – в случай че се върне при теб, твое е за цялостен живот.

Дори гибелта не може да уплаши човек, който е живял рационално.

Нека бъдем признателни, че в случай че не сме научили доста през днешния ден, то най-малко сме научили малко, в случай че не сме научили малко, то че не сме се разболели, а в случай че сме се разболели, то че не сме умрели – тъй че дано всички имат причина да са признателни.

Хората даже не подозират, че на всички тях им е съдено да умрат. Ала тези, които знаят това, незабавно приключват разприте. Повечето от хората не помнят, че гибелта ще ги доближи някой ден – борбата свършва за тези, които осъзнаят това.

Щастието не зависи от това, което имаш или това, което си. Щастието зависи единствено от това какво мислиш. Няма път към щастието – щастието е самият път. 

Не вярвайте на нищо, без значение къде сте го прочели или кой го е споделил – даже аз да съм го споделил – в случай че не е в единодушие със личния ви здрав разум и разсъдък. Вярвайте, не тъй като нещо ви е казано, а тъй като се доверявате на личното си схващане.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР