Да отглеждате растения е голяма работа и две от най-важните

...
Да отглеждате растения е голяма работа и две от най-важните
Коментари Харесай

Кога и как е правилно да поливате цветята си

Да отглеждате растения е огромна работа и две от най-важните неща, които би трябвало да разберете, са по кое време е най-хубавото време за поливане и от какъв брой тъкмо вода се нуждаят. Винаги можете да изберете устойчиви на суша растения като алое, само че какво ще стане, в случай че жадните рози и хортензии ви викат? Ситуацията може да е сложна, по тази причина през днешния ден ще ви дадем къса информация за поливането.

Кога е най-хубавото време за поливане?

Ако желаете вашето растение да процъфтява, най-добре е да му дадете малко вода призори. Най-доброто време от деня за поливане на стайни растения е заран, изключително през горещите летни месеци. Това ще разреши на растението да всмуква водата, преди да се е изпарила. Ако не можете да поливате заран, идващият най-хубав вид е вечерта.

Какви са признаците, че растението се нуждае от поливане?

Независимо дали сте умел “родител” на цветя, или новобранец, множеството хора знаят, че един от най-лесните способи да разберете дали растението се нуждае от поливане е да забиете пръста си в почвата. Ако е суха на досег, значи е време за поливане. Ако към момента е влажна, изчакайте два дни. Има обаче и други признаци, които да ви осведомят:

- Листата наподобяват набръчкани

- Върховете на листата покафеняват

- Няма напредък

Стайните и градинските растения еднообразно ли се поливат?

Не. За поливане навън има доста променливи, които би трябвало да се вземат поради, в това число типа на растението, типа на климата и дали е засадено в земята или в саксия. Растенията навън ще би трябвало да се поливат по-често според от температурата и сезона, т.е. в случай че имате цветна градина може да се наложи всекидневно поливане през лятото. От друга страна, цикълът на поливане на стайно растение може да бъде единствено веднъж седмично, защото живее в по-стабилна среда.

Независимо къде се намират вашите растения, би трябвало да се уверите, че те имат и подобаващ дренаж, с цел да предотвратите появяването на плесен и гъбички, както и изгниване на корените.
Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР