Да останеш активен колкото е възможно повече е ключов компонент

...
Да останеш активен колкото е възможно повече е ключов компонент
Коментари Харесай

5000 крачки три пъти седмично: Ключът към по-дълъг живот

Да останеш деен колкото е допустимо повече е основен съставен елемент на всеки здравословен метод на живот. А нещо толкоз просто като ходенето безспорно може да има позитивно влияние върху физическото ви здраве , написа mensjournal.com. Ново проучване, оповестено от Лондонското учебно заведение по стопанска система и платформата за здраве и благоденствие Vitality Global, откри, че по 5000 крачки три пъти седмично в продължение на две години може да усили продължителността на живота на човек с до три години . Освен това може да понижи разноските за опазване на здравето на пешеходците с близо 13%.

Като част от изследването учените са основали „ Индекс на виталните привички “, който проучва държанието и навиците на един милион участници в Обединеното кралство и ЮАР сред 2013 и 2023 година Основателят на Discovery Vitality Адриан Гор означи, че здравословните привички могат доста да подобрят качеството и продължителността на живота : " Нашите данни демонстрират, че това влияние е освен доста, само че също по този начин обгръща разнообразни възрасти, рискови фактори и здравословни положения. Поддържането на дребна физическа интензивност има дълготрайни последствия за здравето. По-доброто схващане на механизмите на навиците може да бъде мощен метод да подобрим самостоятелното здраве и да развием нашите здравни системи, с цел да превърнем предварителната защита в приоритет ".

Изпълнителният шеф на Vitality UK Невил Куповиц добави, че това проучване ясно демонстрира силата на дребните промени в държанието и забележителното влияние, което те могат да имат върху здравето и благосъстоянието : „ Предприемането на поредни стъпки за образуване на здравословни привички е от основно значение и от тези данни виждаме, че в никакъв случай не е прекомерно късно да стартираме. Този метод към нормалната физическа интензивност и извършения може изцяло да трансформира и усъвършенства нашето групово здраве “.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР