Да очакваме двойно спадане на сметката - няма как. Навън

...
Да очакваме двойно спадане на сметката - няма как. Навън
Коментари Харесай

Кремен Георгиев: Няма как да има двойно спадане на сметките за парно

" Да чакаме двойно намаляване на сметката - няма по какъв начин. Навън въпреки всичко не е толкоз топло, парно се употребява. Кранчето на парното не сме го свили, една " Топлофикация " се ръководи не толкоз от мениджмънт, колкото от външните условия - температури и ползване ", съобщи ръководителят на Асоциацията на топлофикационните сдружения в България Кремен Георгиев пред Bgonair.

Той напомни, че КЕВР има законово съображение веднъж в интервала да трансформира цените, в случай че има съответните условия и разлики в цените.

" Тези цени на газа, което е главно гориво за топлофикациите, в най-лошия случай ще се задържат ", предвижда Георгиев.

Председателят на Асоциацията на топлофикационните сдружения уточни изгодите от отдалеченото отчитане на парното, измежду главните е опцията за ръководство на потреблението.

" Ще може да се контролира потреблението, няма да я има тази неопределеност, която стресира потребителите. Ще изчезне изравнителната сметка ", добави Георгиев.

Гостът акцентира, че дългът на " Топлофикация " София непрекъснато нараства и уточни главната причина - тя е единствената топлофикация, която не създава комбинирано електричество и топлинна сила. Съотношението електрическа към топлинна сила е 1:5, а па думите на Георгиев " да произвеждаш единствено топлинна сила не е преференциално от 20 година "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР