Да образоваш, след като получиш образованието си. Така накратко може

...
Да образоваш, след като получиш образованието си. Така накратко може
Коментари Харесай

Успехът е да преодоляваш страховете си

Да образоваш, откакто получиш образованието си. Така в резюме може да бъде разказан житейският път на деятеля Светла Баева досега. Успехът за нея има разнообразни проявления и е дълготрайна цел, а пътят до достигането й е по-ценен, в сравнение с крайният резултат. Тя е измежду гостите в подкаста " Уроци за триумф " на Американския университет в България и " Капитал ", който цели да показа триумфа във всичките му форми, през погледа на разнообразни хора с разнородни ползи и достижения.

Светла Баева е деятел, бранител на човешките права и шеф " Кампании " в студиото за обществена смяна Fine acts. През годините е работила към разнообразни локални и интернационалните организации, измежду които Български хелзинкски комитет и Програмата на Организация на обединените нации за развиване за Европа и Централна Азия. Тя е съавтор на излязлата през 2020 година книга за полово обучение " В като вагина ", която написа дружно с Рая Раева. Тази пролет книгата ще бъде издадена и във Англия на британски език. Завършила е връзки и европейски науки в Американския университет в България, а по-късно интернационалните връзки и политически науки надлежно в Рим и Амстердам.

Навръх интернационалния празник на дамата си приказваме със Светла Баева за актуалното схващане за феминизма и тя ни споделя историята на българката Димитрана Иванова, която при започване на предишния век се бори за правата на дамите в България.

В подкаста със Светла Баева ще чуете още:
Реклама
Колко значимо е половото обучение за подрастващите? Планират ли да издадат опция на книгата " В като вагина ", само че за момчета? Какви положителни практики може да приложи България за усилване на половото тъждество?
Your browser does not support the audio element.
" Уроци за триумф " е подкаст, в който беседваме с хора, трансформирали " разпоредбите на играта ". Те са изявени водачи със обществена ангажираност, които се изправят самоуверено против провокациите на днешния свят. Общото сред тях е, че стартират своя път от Американския университет в България и описват за своите стъпки към триумфа, за компликациите, с които са се сблъскали, и за уроците, които са научили.

Очаквайте идващите епизоди от поредицата " Уроци за триумф ", в които приказваме с още ученици на Американския университет в България. Това са хора, които се развиват в разнообразни сфери и промишлености, само че споделят общи полезности и дефинират триумфа като персонална, само че и обществена идея.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Уроци за успех
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР