Успехът невинаги е свързан само с лични постижения. Той може

...
Успехът невинаги е свързан само с лични постижения. Той може
Коментари Харесай

Успехът е да си удовлетворен от нещата, които вършиш всеки ден

Успехът не всеки път е обвързван единствено с персонални достижения. Той може да е отражение на метода, по който променяш средата и обществото към по-добро. В този смисъл триумфът може да е движен от алтруистични подбуди. Целта на подкаста " Уроци за триумф " на Американски университет в България и " Капитал " е да представим триумфа във всичките му форми, през погледа на разнообразни хора.

Този месец ви срещаме с Моника Евстатиева, която е старши продуцент в проверяващото звено на Американското национално радио - NPR. За близо 16-годишната й кариера като публицист тя е отразявала войната в Афганистан, миграционната рецесия в Европа, терористичните офанзиви в Париж, изборите в Съединени американски щати и доста други тематики.

Един от най-тежките моменти в работата на Моника Евстатиева е загубата на двама от сътрудниците й, с които отразява войната в Афганистан, където прекарва общо седем седмици. Въпреки че тогава заплащат най-високата цена, тя продължава да има вяра в смисъла на репортажите от мястото на събитието, които дават цялостната картина и дълбока информация за протичащото се на хората. Затова и за Евстатиева триумфът в публицистиката не се мери в извоювани награди, известност или пари. Той е удовлетворението от специалността и помощта към хората, да им предоставиш най-хубавата, точна и справедлива информация.

Моника Евстатиева е образец за човек, който е намерил своето предопределение. В диалога с водещата Сирма Пенкова, тя споделя, че би се занимавала с публицистика до края на живота си. Тя дефинира специалността като идея с правила, които би трябвало постоянно да се съблюдават. В подкаста с Моника Евстатиева ще чуете още:
Реклама
Каква е ролята на медиите в обществото? Как хората да ревизират и отсяват информацията, която стига до тях? Защо е значимо медиите да отразяват събитията на място от горещи точки? И какви са компликациите пред дамите в проверяващата публицистика?
Your browser does not support the audio element.
" Уроци за триумф " е подкаст, в който беседваме с хора, трансформирали " разпоредбите на играта ". Те са изявени водачи със обществена ангажираност, които се изправят самоуверено против провокациите на днешния свят. Общото сред тях е, че стартират своя път от Американския университет в България и описват за своите стъпки към триумфа, за компликациите, с които са се сблъскали, и за уроците, които са научили.

Очаквайте идващите епизоди от поредицата " Уроци за триумф ", в които приказваме с още ученици на Американския университет в България. Това са хора, които се развиват в разнообразни сфери и промишлености, само че споделят общи полезности и дефинират триумфа като персонална, само че и обществена идея.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Тема Уроци за успех
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР