Да, облекчава болката. Чувствам се по-спокойна, като знам, че част

...
Да, облекчава болката. Чувствам се по-спокойна, като знам, че част
Коментари Харесай

Майката на Даная, след като дари органите ѝ: Решението не беше трудно, това е висша форма на човеколюбие

Да, облекчава болката. Чувствам се по-спокойна, като знам, че част от Даная е на този свят. След такава покруса, се оказва, че можеш да намираш щастието в страни неща. Това сподели в изявление за “Лице в лице ” Ани Стоянова, която през май загуби едно от децата си - Даная. 

15-годишната ѝ щерка изпада в мозъчна гибел след хематом в главата. След това Ани подари органите ѝ, с цел да даде късмет на трима души да продължат своя живот. Тя осмисля гибелта ѝ  със основаването на фондация „ Даная “, посредством която желае да оказва помощ на децата. 

“За мен решението не беше мъчно. Това е висша форма на великодушие. Това са изначалните ни човешки добродетели: да сме в помощ на другите и обществото си ”, добави още Ани Стоянова. 

“Не се ли чудите за какво всеки човек, сблъскал се със здравната система, може да формулира пет казуса в нея? Те се неглижират непрестанно и са доста назрели. Не се ли питате за какво на лечебните заведения се постанова да лъжат в подаването на данни до НЗОК, с цел да могат да работят и получават обикновено възнаграждение? Не се ли чудите за какво част от лекарите получават смешни пари? ”, запита дамата.

И добави: “Виждаме го, само че нищо не се случва, а знаем за проблемите ”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР