Да обикнете себе си – тези думи са способни да

...
Да обикнете себе си – тези думи са способни да
Коментари Харесай

3 прости стъпки да обикнете себе си

Да обикнете себе си – тези думи са способни да трансформират хода на живота ви, да ви дадат мощ и наслада, които този свят не може да ви отнеме. Много от хората, които се борят да се усещат комфортно в кожата си, имат компликации да одобряват себе си такива, каквито са.

Само когато осъзнаем значимостта на нашето битие, можем да създадем пауза в забързания живот, да се откажем от преценките, които имаме за себе си, и най-малко един път да се харесаме. Любовта към себе си е изконно право на всеки от нас, без значение от светското ни състояние, минусите, достиженията и стадия на живота ни. Направете себе си собствен приоритет и вижте по какъв начин ще придобиете по-дълбока вероятност за живота.

Ще се чудите по какъв начин да постигнете това положение на безусловна обич към себе си – несъвършенствата да бъдат признати, а всички рухвания и препъвания в живота – прегърнати? Има ли някой, който да не се е борил, с цел да реализира обич към себе си? Въпреки сложността на живота, допустимо ли е да създадем това едно просто нещо? Да, допустимо е. Всъщност вие го дължите на себе си.

Чудите се по какъв начин да го извършите? Тогава ето няколко насоки, които ще ви оказват помощ да извършите тези дребни стъпки към това да обикнете себе си:

Първата ви цел би трябвало да е да обикнете тялото си

Пътуването към това да обикнете себе си стартира от тялото. Представете си, че се разсъните и откриете, че тялото ви го няма. Няма да можете да изразите шока си даже с зов. Знаем, че звучи неуместно, само че концепцията е да осъзнаете какъв брой значимо е тялото ви за вас. Вие се наслаждавате на света и даже усещате болката му точно посредством него. Това е подарък, който би трябвало да бъде обичан и за който би трябвало да се грижим.

Това е вашето тяло и то е единственото, което имате за този живот, по тази причина би трябвало да обикнете първо него и това да не се трансформира, без значение от всичко.

 да обикнете 2

Съвети по какъв начин да обичате тялото си

Променете гледната си точка

Ако изпитвате даже дребна злост към тялото си, променете гледната си точка в този момент. Започнете да приемате тялото си, тъй като единствено по този начин ще го обикнете. Обичайте тялото си такова, каквото е, и вместо това предприемете коригиращи дейности за здравето си.

Хранете се здравословно

Хранете се с това, което е удобно за вашето благоденствие, и позволете на питателните ви привички да се управляват от вашия разсъдък, а не от вашите стремежи.

Правете утринни разходки, занимавайте се с йога

Редовните утринни разходки и практикуването на йога укрепват тялото и подсигуряват, че то ще остане крепко и във форма. Така ще можете да го обикнете още повече.

 да обикнете

Стойте надалеч от отрицателните мисли и сили

Да обикнете себе си е мъчно, когато сте изпълнени с отрицателни мисли за себе си. Мислите за това, че не сте почтени, пречат на индивида да се усеща комфортно в личната си кожа. Тези усеща, които дърпат силата надолу, се зараждат в мозъка. Така че дисциплинирането на мозъка и освобождението от самооценяващи мисли е втората стъпка към любовта към себе си.

Често подозренията в себе си са резултат от сравняването ни с другите. Забравяме да ценим своята уникалност.  Дисциплинирайте мозъка си да не се отдава на отрицателни мисли, а да бъде безмълвен наблюдаващ на тях.

Има и моменти, когато възприятието за недостойнство се влива от заобикалящата ни среда и хората. Как да обикнете себе си в тези моменти? Е, някои на практика мъдрости за мозъка ви могат да ви оказват помощ просто да останете незасегнати.

 да обикнете

Помнете, че вие сте освен това от тялото и мозъка си

Губим увереността си, когато общоприетите ни критерии за еднаквост – тялото и мозъкът, не са това, което желаеме. Има обаче една част от нас, която в никакъв случай не се трансформира – детайл оттатък изменящите се разум и тяло. Погледът към личната ни същина ни зарежда с най-голяма убеденост и се научавате да обикнете себе си както в никакъв случай до момента.

Този детайл е съзнанието, което е източник на наслада и обич във всеки от нас. Медитацията оказва помощ на човек да се настрои към този аспект на нашето създание. Може да я практикувате сами у дома или в групови занимания. Изберете това, което ви е най-приятно.

И не забравяйте, процесът да обикнете себе си стартира единствено от вас и от никой различен.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР