Да не си дал нито един лев за българската армия,

...
Да не си дал нито един лев за българската армия,
Коментари Харесай

Бивш министър на отбраната: Да събираш пари за оръжия за украинската армия е дебилщина

Да не си дал нито един лев за българската войска, да си я оставил на произвола на ориста, да си спрял всички планове за рационализация, а в това време да събираш пари за оръжия за украинската войска е дебилщина. Това сподели някогашният боен министър Красимир Каракачанов в предаването „ Тази събота " по бТВ.

Той назова ръководещите „ мародери ", защото договарят по-скъп газ с 35%. „ Не е ли цинизъм да кажеш „ Ние няма да се поддадем на изнудването ", да натовариш българските жители, да го планираш доста хубаво това нещо - 35% ще бъде по-висока цената на газа, КЕВР го споделя. Другата нелепост е, че ще купуваме ток от Украйна. България си създава сама ток, ние сме експортьор на ток. Ти ще даваш пари на някой, с цел да си купува оръжия, а какво ще правиш с българския ток - ще го продаваш през борсата някой да цялостни джобовете ", разяснява той.

На въпрос дали би трябвало да даваме оръжие на Украйна, Каракачанов съобщи, че Европейски Съюз би трябвало да бъде основател за реализиране на спокойно решение на спора в страната. „ От тази война Европа търпи големи стопански загуби. Европейски Съюз ще излезе по-слаб. От тази война никой няма да завоюва. Най-големият губещ ще е Украйна ", добави той.

По думите на Каракачанов е ясно, че страната ни изнася оръжия за Украйна. „ Ако става въпрос обаче да бъркаме в складовете на армията и да даваме продукция от запаса на армията и която е предопределена за Българската войска да пази България, какво можеш да дадеш?. Затова задавам въпроса - защо е този спор, какъв е смисълът? ", попита той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР