„Да не си дал нито един лев за българската армия,

...
„Да не си дал нито един лев за българската армия,
Коментари Харесай

Каракачанов: Да не си дал 1 лев за българската армия, а да събираш пари за украинската, е дебилщина

„ Да не си дал нито един лев за българската войска, да си я оставил на произвола на ориста, да си спрял всички планове за рационализация, а в това време да събираш пари за оръжия за украинската войска е дебилщина “, счита някогашният боен министър Красимир Каракачанов, който бе посетител в утринния блок на БТВ.

Според него ръководещите са мародери, защото договарят по-скъп газ с 35%. „ Другата нелепост е, че ще купуваме ток от Украйна. България си създава сама ток, ние сме експортьор на ток. Ти ще даваш пари на някой, с цел да си купува оръжия, а какво ще правиш с българския ток – ще го продаваш през борсата някой да цялостни джобовете “, разяснява той.

По думите на Каракачанов е ясно, че страната ни изнася оръжия за Украйна. Той разяснява и фрагментите в репортаж на БТВ за товаренето на аероплан на Летище „ София “. „ Ако това въоръжение и техника е от частни компании за трети страни, никой нищо не може да им каже “, счита Каракачанов.

На въпрос дали би трябвало да даваме оръжие на Украйна, Кракачанов сподели, че Европейски Съюз би трябвало да бъде основател за реализиране на спокойно решение на спора в страната.

Опасно е некадърни хора, по мнението му, да ни ръководят в условия на рецесии. Един другарски кръг по време на война е решил да прави пари, подлага на критика Каракачанов. България би трябвало да е основател на намиране на решение по кротичък път, съгласно него. Европейски Съюз търпи големи загуби и ще слезе дефинитивно от международната сцена, уверен е той.

„ Европейски Съюз като институция би трябвало да е основателят. От тази война Европа търпи големи стопански загуби. Европейски Съюз ще излезе по-слаб “, счита някогашният боен министър. „ От тази война никой няма да завоюва. Най-големият губещ ще е Украйна. Ако това продължава, даже до победния завършек на Украйна, какво ще се случи? “, добави още той.

Конфликтът съгласно прогнозата му ще се разрасне и ще се включат други страни. От тази война никой няма да завоюва, счита някогашният боен министър.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР