Да не бъде създавана отделна клинична пътека за , а

...
Да не бъде създавана отделна клинична пътека за , а
Коментари Харесай

Без отделна клинична пътека за пост-COVID синдром

Да не бъде създавана обособена клинична пътека за, а лекуването му да бъде вкарано в съществуващите. Този вид ще разискват лекарският съюз и здравната каса, тъй че да се обхване лекуването на положения и болести, провокирани от коронавирусната зараза, оповестява “24 часа ”. Разговори по тази тематика обаче могат да стартират наесен дружно с тези за новия рамков контракт.

Промяната не можела да стане преди началото на 2022 година, тъй като трябвало да има изясненост за бюджета на НЗОК. Идеята е в наличните клинични пътеки да се добави код, посредством който да се регистрира, че лекуването на дадения пациент е във връзка прекаран Коронавирус, обясниха медици. Те са безапелационни, че би трябвало да има метод, по който да се регистрира, че има такива положения и че те подлежат на лекуване, само че не може за всеки вирус да се основава обособена клинична пътека. Според проф. Асен Балтов шефът на НЗОК проф. Петко Салчев е получил предложение за пост-COVID пътека още през декември, само че тя не е била основана. Лекари желаят специфична пътека от предходната година.
 Откриват клинична пътека за лекуване на пост-COVID синдром Откриват клинична пътека за лекуване на пост-COVID синдром
Националната здравноосигурителна каса ще заплаща за лекуване на пост-COVID синдром. Това плануват промени в Наредба №9 от 2019 година за опр...

Най-често коронавирусът визира бъбреците, черния дроб, сърцето, белите дробове, води до тромбози на вени и артерии на крайниците, до васкулити, разтройва доста тежко и ендокринните болести, най-много диабета. Инсултите вследствие на Коронавирус също зачестиха. За всички тях би трябвало да има административно елементарен и бърз метод, по който да се регистрират пациентите, с цел да не се позволява обстановката, в която са сложени всички лечебни заведения сега, освен “Пирогов ”, да търсят най-близката по признаци пътека и да отчетат пациента си по нея, с цел да получат възнаграждение за лекуването му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР