Да не бъде допуснато провеждането на традиционния фестивал на русофилите

...
Да не бъде допуснато провеждането на традиционния фестивал на русофилите
Коментари Харесай

Министър Велислав Минеков поряза русофили за събор на Шипка

Да не бъде позволено провеждането на обичайния фестивал на русофилите на територията на националния парк – музей „ Шипка-Бузлуджа “, е разпоредил служебният министър на културата проф. Велислав Минеков. Това се споделя в публикувана до медиите позиция на ИБ на НД „ Русофили “, оповестява в. " Телеграф ".

От организацията разясняват, че още на 29 юли са се обърнали публично към шефа на Национален природонаучен музей, доктор Чавдар Ангелов, с молба да бъде позволено провеждането на XVII Събор на приятелите на Русия на паметния връх във връзка 145-та годишнина от епичната защита на прохода по време на руско-турската освободително война на 10 септември. С изненада получили обаче отвод въз основа „ експлицитни инструкции от страна на МК това мероприятие да не се състои “.

В текста на позицията се споделя:

" Бихме желали да Ви напомним, господин Министър, че през цялата своя история този Събор се е употребил с поддръжката и на Президента на Републиката, и на изпълнителната власт. Ще прибавим, господин Министър, че братските усеща сред българския и съветския нации не се въздействат от никаква обстановка – нито геополитическа, нито вътрешно политическа. Сигурно Ви е известно, господин Министър, че болшинството от българския народ заявява своята обич към Русия по един безапелационен метод. Въз основа на горепосочените обстоятелства, тъй като това са обстоятелства, а не субективни усещания, господин Министър, считаме за извънредно неудачна възбраната на Министерството на културата българските русофили да проведем своя Събор на територията на Национален природонаучен музей „ Шипка – Бузлуджа “. Още по-неудачна за нас е формулировката „ експлицитни инструкции “ и неналичието на каквато и да е било обосновка от страна на Вашия зависещ ̶ Директора на Национален природонаучен музей „ Шипка – Бузлуджа “. "

От НД „ Русофили “ декларират че събор въпреки всичко ще има, само че „ ще остане само горчивото възприятие, че българската изпълнителна власт през днешния ден се откъсва от ден на ден от възприятията и светогледа на българския народ. “

По традиция съборът на русофилите се организира при започване на месец септември, като се използваха поляните по брега на язовир „ Копринка “ край Казанлък. Преди откриването му формалните лица и гостите са поднасяли венци на Паметника на Свободата на връх Свети Никола.

През годините на трибуната са били политици от съвсем целия набор на публично политически живот в страната. В националното управление на НД „ Русофили “ са включени разноцветни по своите възгледи публични дейци.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР