Да научите птичката си на номера – да стои кацнала

...
Да научите птичката си на номера – да стои кацнала
Коментари Харесай

Обучение на птицата

Да научите птичката си на номера – да стои кацнала на ръката ви или да приказва, е отплащащо се начинание както за притежателя, по този начин и за пернатия му приятел.

Птиците са надалеч по-интелигентни, в сравнение с се счита. Определението пилешки мозък, употребявано като засегнатост, не подхожда на техния разум по никакъв метод. Като множеството интелигентни животни, и птиците чувствуват досада и безпокойство, в случай че не срещат задоволително развлечение в всекидневието си. За начало, можете да започнете със стълбички и дъвчащи играчки, само че въпрос на време е се заемете с по-сериозна подготовка.

Първите уроци, с които можете да започнете, са привикването на животинчето да каца върху ръка и да се усеща в сигурност в човешки ръце.

Повечето развъдници на птици отглеждат пиленцата като домашни любимци. Макар да обезпечава идеалните условия за основаване на добре тренирана, привикнала с хора птица, тази промишленост е неетична.

Одомашняването на диви типове е развой, който ги трансформира от функционални животни в травматизирани и нормално заболели такива. Обмислете първото ви животно да не е диво, даже да е взето от избавителен център – да вземем за пример папагалче или гълъбче.

Учудваща е способността на домашните птици да разграничават думи и словосъчетания – както знаем, някои даже могат да ги генерират от личното си тяло (семейството на папагали, вранови). Умението за диалект варира сред папагалите Жако и Пирура, и мъжките човеци приказват по-добре от женските. Ако търсите говореща птица, ориентирайте се към такава с бездънен глас, защото речта ѝ ще бъде по-разбираема.

Що се отнася до влечението им към математика, съществуват редица пъзели и игри за дребни деца в най-ярки форми и цветове, подобаващи и за папагалчета.

Съобразете размера и тежестта на детайлите по отношение на размера на птичетата. Така да вземем за пример пластмасова формичка за Хиацинтова ара би била прекомерно тежка за корелата. Предложете две формички в два цвята за начало и увеличавайте сложността на пъзелите.

Можете да научите птичето си да идва при повикване, като го предизвикате по едно и също време с това да се катери, върви или тича към вас.

 Обучение на птицата

Някои животни ще свикнат по-бързо (даже пиленцата се научават преди още да имат опцията да летят), до момента в който на други образованието ще отнеме месеци. Освен това, в случай че птичката избяга, ще може да се ориентира и да дойде при повикване.

На пазара са налични специфични кликащи устройства, които се държат в ръка и употребявате в моментите, в които екзотичното животно прояви мечтаното от вас държание – вид награждаване. Идеята е с времето да разреждате кликанията. Не забравяйте да ги акомпанирате с лакомства – за предпочитане здравословни и вкусни по едно и също време (ядки, семена, корнфлейкс).

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР