Да научите децата на честност всъщност не е толкова трудно,

...
Да научите децата на честност всъщност не е толкова трудно,
Коментари Харесай

3 начина да научите децата на честност

Да научите децата на почтеност в действителност не е толкоз мъчно, колкото може би ви наподобява на първо четене. Иска се само неизменност, самообладание, любов и следване на 3 съществени правила.

1. Създайте правила

Децата би трябвало да знаят, че ценим истината и, че следствията от лъжите надминават това, за което са излъгали. Бъдете строги при хващането и на най-малката неистина, даже това да значи да измислите в действителност гадно наказване.

2. Научете ги да задават въпроси по тематиката

Когато си помислят да излъжат, дано се запитат: „ Какво споделя шестото ми чувство/вътрешният ми глас? “, „ Ще мога ли да погледна в очите индивида, който излъгах? “, „ Ще мога ли да дремя през нощта, когато знам, че съм излъгал? “. Подскажете им тези въпроси в миг, когато сте ги хванали в неистина, и им разкажете по какъв начин вие сте се почувствали от това.

3. Награждавайте честността

Поощрявайте истината, даже казването ѝ да е мъчно. Не е наложително премията да е предметна, даже е по-добре, в случай че е обвързвана с някакво положително прекарване - за детето съответно или за цялото семейство.

Помнете, че вие също би трябвало да демонстрирате това, че казвате истината. Децата вършат всичко, което и възрастните.

Източник: Новите родители

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР