Да намерим подходящия бански за фигурата си е достатъчно сложна

...
Да намерим подходящия бански за фигурата си е достатъчно сложна
Коментари Харесай

Не перете банския си в пералнята

Да намерим подобаващия бански за фигурата си е задоволително комплицирана задача, само че когато се влюбим в даден модел, едно от желанията ни е да го запазим за по-дълго време.

Понякога обаче даже един сезон е задоволителен, с цел да се повреди плата, да се захаби или разтегли, а на идващото лято възобновяваме търсенето. За да го носим сезон след сезон е нужно да се грижим вярно за него, като внимаваме за тези четири съществени неточности:

Не ги перем задоволително постоянно

Банските, тъкмо както бельото, би трябвало да се перат всякога след потребление, без значение дали сме ги обличали за къпане в басейна, или в солената морска вода. Някои хора си мислят, че могат да ги изперат един път на няколко носения или в самия завършек на ваканцията, изключително в случай че не се къпят в морето, само че това е повече от неверно.

 Не перете банския си в пералнята

Перем ги в пералнята

Това сигурно е най-лесната алтернатива, само че не и най-полезната за запазването на качеството на банския. Ако желаеме да го имаме повече от един сезон, прането на ръка е верният избор. Освен това не би трябвало да използваме нападателни препарати, задоволително е даже да го изперем с елементарен сапун и хладка (нито прекомерно гореща, нито прекомерно студена) вода. Няколко капки шампоан и изплакване, до момента в който сме под душа, също правят работа.

Използваме ги в джакузи

Според дизайнерите, доста горещата вода унищожава тъканите, от които е направен банския, доста по-бързо, в сравнение с студената. Топлината и високите равнища на хлор са виновни за износването на материала. Затова не е по никакъв начин положително решение да използваме един и същи чифт за къпане в джакузи непрекъснато. Когато приказваме за басейн или море, няма никакъв проблем да опаковаме единствено един, даже ваканцията ви да е над 10 дни.

 Не перете банския си в пералнята

Избираме модели от спандекс

Най-често срещаните оферти на пазара са направени от примес от найлон и спандекс, само че съгласно дизайнерите, банските от полиестер са най-хубавият избор. Тъканите на спандекса устоят доста по-малко и с времето, даже да не носите банския, той се захабява. От друга страна, в случай че въпреки всичко държим на подобен модел, би трябвало да внимаваме за наличието на ликра, която да резервира еластичността му за по-дълго време.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР