Да наблюдаваш и снимаш всички 365 изгрева на годината –

...
Да наблюдаваш и снимаш всички 365 изгрева на годината –
Коментари Харесай

Момичето с изгревите: Как се снима изгряващото слънце 365 дни в годината?


Да наблюдаваш и снимаш всички 365 изгрева на годината – тази цел си слага на 1 януари 2021 година варненката Росица Рикова. И към този момент е изпълнила това новогодишно благопожелание.

Идеята ѝ пък набира стотици съидейници онлайн и става известна като " Момичето с изгревите ".

Всичко стартира напълно инцидентно на 1 януари предходната година с едно несъзнателно зърване на изгряващото слънце, споделя Росица, която е любител-фотограф.

" Случайно видях изгрева, отивайки към банята и доста ми хареса. Много хубав беше, доста впечатляващ. Поостанах да го погледам и си помислих какво би било да видя всички 365 изгрева ", описа Росица Рикова.

Началото е мъчно – Момичето с изгревите споделя, че въобще не е от ранобудните.

" Молих се най-малко 3 да направя, с цел да не ми се смеят приятелите “, спомня си Росица.


Именно с тяхна помощ обаче ден след ден тя съумява да следи изгревите и да го запечатва, а съидейниците й онлайн се множат и даже се включват в реализирането на задачата ѝ.

" Данчо, който е прочут и като " Прегърни готвача " предложи да ни направи изведнъж закуска на плажа. Той ни сготви пържени филийки. Те се завъртяха нещата. Най-вече се веселя, че доста позитивни страсти претърпях около това и с доста хубави хора се срещнах ", сподели Росица.


А всеки изгрев носи на Росица и нови безредици, като на „ Джулай морнинг “, да вземем за пример.

" Помолих хората, които дойдат, да научат танца Jerusalema. На плажа пристигнаха към 100 индивида. И огромна част от тях танцуваха дружно с мен по изгрев. Беше доста хубаво преживяване, доста запаметяващо се за всички “, добави Росица.

Росица запечатва изгревите освен във Варна, само че и на Рила, Бузлуджа, Белоградчик, Поморийските солници и доста други красиви места у нас.

" Всеки изгрев си е друг и хубав по собствен метод. Не може да ги сложиш под общ знаменател. И постоянно носят едно такова чувство на признателност, на удивление към природата. За мен е доста обогатяващо. Освен това, по-късно денят ти е доста дълъг ", означи Росица.

Едногодишното начинание завършва на 31 декември на плажа във Варна. Тогава запечатва 365-ия изгрев под звуците на гайда измежду десетки другари.

Сега момичето с изгревите има нова по-голяма фантазия - да снима изплуващото от хоризонта слънце във всяка една страна на планетата, само че е откровена, че надали това ще се случи в миналото, тъй като това е обвързвано с доста средства и време и добави, че търси спонсори.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР