Да кажеш, че си минал, преживяваш или си преживял тази

...
Да кажеш, че си минал, преживяваш или си преживял тази
Коментари Харесай

„Моята Коледа вече носи повече тъга“: Майката, която превърна смъртта на детето си в живот за други

„ Да кажеш, че си минал, преживяваш или си претърпял тази история е извънредно погрешно. Никога не я преживяваш, в никакъв случай не минаваш през нея, оставяйки я откъм гърба, ти живееш с нея и с времето се учите да се стиковате с нещастието, с цел да можете да оцелявате. Не е естествения ми хабитат и се изучавам да пребивавам с това. Ако откажа да го приема и откажа да желая да продължа, то не бих била нужна никому “.

Снимка: bTV

Това сподели в „ Тази заран “ Ани Стоянова - майката, която загуби 15-годишната си щерка Даная , само че подари органите ѝ и избави живота на четирима други.

След репортаж на bTV в болница ''Пирогов'' е назначена вътрешна инспекция

„ Моята Коледа към този момент е друга носи повече горест “, по този начин стартира равносметката си за годината Ани Стоянова.

„ Коледа за мен към този момент е изчерпана от оня смисъл, който имаше преди. Допреди 7-8 месеца бях доста благополучен човек, само че от тези, които осъзнаваха, че са щастливи. Когато Даная си отиде, това нещо се счупи, само че Коледата би трябвало да остане топла за другите ми деца и да продължи да носи оня обединен комфортен смисъл. Нищо не лекува раната, изключително спомените. Не е единствено Коледа, свързвам всичко с Даная, даже минавам около някой магазин, виждам рокля и желая да ѝ я купя. Каквото и да приказвам, да мисля и върша тя като че ли стои като декор и аз всяка секунда я запитвам „ харесва ли ти, одобряваш ли го “. Всеки ден я диря в нещо и доста постоянно я намирам “, показа Ани Стоянова, ръководител на  фондация „ Даная “.

Той упорства за писмени пояснения от всички експерти, които са имали отношение към случая

Сила ѝ дава точно това, че щерка ѝ остава на този свят, като става донор и избавя живота на четирима души.

„ Това беше първото нещо, което се сетих, откакто чух за мозъчна гибел. Не съм мислила. Когато доста искаш да запазиш нещо, правиш всичко допустимо. Това, че ги има ми е задоволително. Това, че ми се обадиха за Коледа ми беше безусловно задоволително “, добави тя.

Снимка: bTV

А съгласно одита на „ Медицински контрол “ при лекуването на Даная няма никакви открити нарушавания.

„ По документи всичко е тъкмо, даже там написа, че аз не съм ходила да взимам медикамент от ИСУЛ, а са го имали разполагаем. Има и много други скандални неща. Чакаме да окомплектоваме всичко и започваме със правосъдните борби “, сподели Ани Стоянова.

Ани Стоянова разяснява сегашния проблем с „ Пирогов “

В борбите с нещастието ѝ оказват помощ нейните близки и другари.

„ Ако останеш самичък в тази история си облечен на крах, няма по какъв начин да оцелееш. След Даная с изключение на нейния живот и моят беше завършен. Тогава се появиха невероятни хора, които безусловно ми избавиха живота. Болката е толкоз мощна, че даже не ти дава да си поемеш мирис. Ако няма някой, който да счупи тези окови, като ти праща обич и любов и когато ти опитваш да дадеш такава, болката бива нападната от всички страни и в един миг съумява да се пропука “, добави майката.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР