Да изкараш въоръжени с дълго автоматично оръжие полицаи по улиците

...
Да изкараш въоръжени с дълго автоматично оръжие полицаи по улиците
Коментари Харесай

Карлос Контрера: СДВР се опитва да замаже случая с битите българи на бул. „Витоша“

„ Да изкараш въоръжени с дълго автоматизирано оръжие служители на реда по улиците на София е рисково. Това илюстрира нелепостта и тоталната непросветеност на висшите управителни фрагменти в Министерство на вътрешните работи, т.е. ведомството се ръководи от хора, които не са за тия постове. Дислоцирането на такива сили не би трябвало да е в пешеходната зона, а към мигрантските лагери и невралгични точки като Женския пазар и Лъвов мост “.

Това мнение изрази заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация и общински консултант в Столичния общински съвет Карлос Контрера .

Той е безапелационен, че засилените патрули и силите на Жандармерията би трябвало да влязат в постоянните графици и да патрулират по проект, а не изключително. Охраната на трите лагера – „ Овча купел “, „ Военна рампа “ и „ Враждебна “ , би трябвало да бъде поета от Министерство на вътрешните работи, а към центровете да се направи разстановка за обходи както на пеши, по този начин и на моторизирани патрули от Охранителна полиция и Жандармерията.

Необходимо е Столична дирекция на вътрешните работи да профилактира целия престъпен контингент , обвързван с трафик на хора и каналджийство. За страдание полицейският чадър над сходни хора продължава, което ги охрабрява да не престават с вкарването на незаконни мигранти на българска територия и превозването им към Сърбия, показва съветникът.

„ Чувам, че Столична дирекция на вътрешните работи са натискали, задържали и тормозили български жители, в това число малолетни, тъй като ходели по улиците на групи. Това би трябвало да се проверява от Вътрешна сигурност! Не може да се лимитират права на жители, тъй като са несъгласни с наличието по улиците на мигранти. Напомням на висшето управление на Министерство на вътрешните работи, че техен дълг и работа е да пазят българските жители, а не мигрантите “.

Според него Столична дирекция на вътрешните работи се пробва да замаже случая с битите българи на бул. „ Витоша “.

Работната им версия е битов случай, влошени връзки, което не кореспондира с обществено известни обстоятелства . Явно проверяващият орган подценява наличието на клипа, в което причинителите показват фразата „ ал-Салаам “ , която се употребява в подтекста на мира/светът на Аллах.

„ Това придава избран набожен смисъл на дейностите им, който аз пояснявам, че се считат за завоеватели. Задържаните две лица от Египет и Сирия незаконни мигранти ли са, по какъв начин са влезнали и какво вършат в България? Оказва се, че са организирали навалица от към 30 индивида, с цел да нанесат побой на български жители, един от потърпевшите е с прорезна рана “.

Според него в най-хубавия случай става дума за едро безчинство и подсети, че сходни дейности от страна на полицията могат да се поясняват като изменничество. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР