Да изхвърлите шампоана против пърхот, виждайки, че не действа, е

...
Да изхвърлите шампоана против пърхот, виждайки, че не действа, е
Коментари Харесай

Защо шампоанът против пърхот не ви помага?


Да изхвърлите шампоана срещу пърхот , виждайки, че не работи, е най-лесното нещо, което може да извършите. Преди да изгубите религия във всички артикули от този вид обаче е добре да знаете, че неналичието на резултат за унищожаване на пърхота най-често се дължи не на неефективността на шампоана, а на неправилния му избор . За да елиминирате пърхота си, би трябвало да го третирате с подобаващи за вашия случай артикули.

Лющенето на скалпа и отделянето на присъщите бели люспици е резултат най-често от 3 фактора:
Прекомерно изсушаване на кожата на скалпа; Повишена секреция на кожен себум и заселване на кожата на главата с гъбичките от жанр Malassezia, които се хранят с него и водят до излющване на епидермиса; Увреждане на кожата на скалпа при хронични болести като псориазис, екзема и др;

Според аргументите за появяването му се преглеждат 3 разнообразни типа пърхот . За страдание, повсеместен шампоан, премахващ всеки от тях, няма. Затова, вместо да се отказвате от битката, сменете шампоана.

Правете обаче осведомен избор на база на спецификите на пърхота и аргументите за появяването му .

Сухият пърхот е резултат от незадоволителното навлажняване на скалпа. Той се разпознава доста елементарно, тъй като люспиците са по-дербни, разтрошават се елементарно и не остават следи по дрехата след изтупването им с ръка. Сухият пърхот се среща най-често през зимата, като следствие от присъщите климатични условия, водещи до пресушаване на скалпа. Горещите душове в допълнение утежняват казуса. Най-голямата неточност обаче е, че за справяне с казуса доста хора разчитат на шампоани срещу пърхот, които на процедура са изцяло неефективни при такива условия. Балансирането на хранителния режим и ползванеот на интензивно овлажняващи кожата на главата средства е най-удачното решение за премагване на изсъхнал пърхот.

Свързани публикации.. Кои са главните закани за косата през зимата? 0 Пърхот - какво го предизвиква и по какъв начин да го третираме? 0 Грешки, които пречат на битката против пърхота 0

Влажният пърхот също се разпознава елементарно. Люспиците му са по-едри, спластени и влажни. Често е съпроводен от мощен сърбеж на скалпа. Влажният пърхот е резултат от нараснала секреция на себум и заселване на скалпа с гъбички , които се хранят с него и отдепят артикули, дразнещи кожата и предизвикващи присъщия сърбеж. Стандартните шампоани срещу пърхот са ефикасни главно при мокър пърхот. Те работят в 2 аспекта – за контролиране на себумната секреция или за непосредствено заличаване на гъбичките. Затова използването на характерните и добре познати шампоани срещу пърхот е целесъобразно най-много при мокър пърхот.

Третият вид пърхот е резултат от общи промени в структурата на кожата при хронични дерматологични болести като псориазис , екзема и други В тези случаи пърхотът е резултат от прекомерно бърз напредък и излющване на епидермалните кафези или от пресушаването им. Характерно е, че този вид пърхот е целогодишен, като през есента и

зимата просто се обостря. За преодоляване на казуса общоприетите шампоани срещу пърхот също не биха били ефикасни, просто тъй като не обезвреждат тези подлежащи причина за появяването му.

Защо се е появил пърхотът и какъв вид е са главните критерии при избора на шампоан за преодоляването му. Ако той се окаже неефикасен, най-вероятно е предопределен за различен вид пърхот.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР