Да имате котка вкъщи е страхотно, но не и най-лесното

...
Да имате котка вкъщи е страхотно, но не и най-лесното
Коментари Харесай

Съвети как да подготвите дома си за нова котка

Да имате котка у дома е ужасно, само че не и най-лесното нещо на света. Необходимо е да отделите особено внимание на всяко едно кътче в жилището или къщата ви, с цел да сте сигурни, че домът ви е подобаващ за животинчето и то да се усеща добре. Приемете котенцето като бебе и полагайте всички грижи за това то да се намира на несъмнено място. Обезопасете всички ръбове, контакти, места, където може да падне и да се нарани. Преди да донесете у дома вашия нов домакински любим, се подгответе и направете нужна подготовка.

Подгответе пода за котенцето. Имате ли дървен под? Килими? Плочки? Не е нужно да вършиме ремонт, само че се уверете, че няма нищо рисково за котето. Например килимите могат да имат стърчащи конци, които то може да разплете и евентуално да погълне, като по този метод предизвиква животозастрашаващи здравословни проблеми. Така че изрежете всички такива влакна. Направете същото с всяко окабеляване. Много е евентуално котката да изиска да си играе с кабелите и да ги дъвче, залепете ги или ги  покрийте, намерете метод да гарантирате, че любопитните котенца нямат достъп до тях. Ако плочките ви са доста хлъзгави и имате младо коте, краткотрайният килим ще помогне на дребните лапи да се захванат по-добре.

Високи повърхности. Камини, лавици, общи мебели – котето ще се изкачва по всичко, по тази причина се уверете, че тези повърхности са безвредни. Вземете да вземем за пример покривки. Котетата обичат да се ускоряват и скачат, в случай че повърхността е доста гладка, това може да докара до падение и пострадване на животното, тъй че обезопасете сходни места. Докато не опознаете котето по-добре, махнете чупливите предмети. Хубаво е да дадете късмет на новия си другар да изследва дома ви и в случай че има късмет то да скочи на маса, цялостна с скъпи колекционерски предмети и да ги счупи, това не предвещава нищо положително за дълготрайните ви връзки. Погледнете си прозорците. Имат ли дълги пердета, по които вашата котка може да е склонна да се катери? Ако е по този начин, вържете ги и имайте поради, че котето към момента ще продължи да изследва, тъй че ще би трябвало да бъдете нащрек.

Напълно обикновено е котката ви да направи някоя беля при започване на вашето общуване. Не се ядосвайте, когато това се случи. Това е част от живота на новия ви домакински любим и той би трябвало да получи време да разбере кое не е вярно да прави в дома ви.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР