Да имате домашен любимец със сигурност е нещо много вълнуващо.

...
Да имате домашен любимец със сигурност е нещо много вълнуващо.
Коментари Харесай

Имате пор за домашен любимец – ето как да го обучите

Да имате домакински любим сигурно е нещо доста вълнуващо. И до момента в който множеството хора избират обичайното куче или коте, което да им прави компания вкъщи, то има хора, които са по-нестандартни. Поровете са все по-често избирани от някои фенове а този тип. Но дали те могат да бъдат дресирани и подготвени, както се случва при кучетата?

Тези животни са необикновено умни и любопитни същества, които могат да бъдат подготвени да вършат всевъзможни невероятни неща.

В тази публикация ще разгледаме съществени тематики за образованието на този забавен домакински любим:

Какви консумативи са ви нужни за образованието на поровете?

Има доста информация за главните материали за образование, само че всичко зависи от това какво е най-хубаво за вашия домакински любим. За да научите най-хубавия метод за образование на вашия пор, би трябвало да познавате добре.

 домакински любим Имате пор за домакински любим – ето по какъв начин да го обучите

Любимите лакомства на поровете

Най-важният детайл, от който се нуждаете за образованието на вашия домакински любим от този тип, е качествено лакомство, което обожава. Поровете реагират добре на образование с позитивно укрепване, тъй че се нуждаете от лакомство, което ще ги накара да създадат това, което желаете от тях. В края на краищата те ще създадат всичко, което поискате от тях, в случай че обичат тази премия.

Това може да бъде малко лакомство, малко парче пилешко месо или рибено масло. Когато стартирате, е хубаво да си набавите разнородни храни, с цел да можете да научите какво побърква вашия домакински любим. Просто гледайте да е на протеинова основа, с положително качество и да е в малко количество. Не забравяйте, че това е премия, а не хранене.

Необходими ли са кликерите за образование на порове?

Кликерите са дребни кръгли части пластмаса или метал, които имат бутон, който при натискане издава тон на тракване. Те са известни измежду треньорите на кучета и макар че не са от значително значение за триумфа на образованието на порове, е хубаво да ги разгледате. Кликерите редуцират времето сред осъществяването на държанието и приемането на премията от вашия домакински любим.

Мислете за кликването като за звучно „ ДА! “. Той ви разрешава да отбележите точния миг, в който вашето порче прави мечтаното държание, без никакво закъснение, и може да редуцира времето, належащо на вашия домакински любим да научи трика.

 домакински любим Имате пор за домакински любим – ето по какъв начин да го обучите

Как да започнете да обучавате своето порче?

Направете проект

На първо място, направете проект за своя трик. Какво желаете да направи вашият домакински любим? Как ще наподобява трикът? Подгответе и решете всичко това авансово, с цел да не обърквате порчето си по време на образованието.

Започнете с дребни стъпки

Първата стъпка е да запознаете порчето си с концепцията да бъде обучавано. Ако решите да употребявате кликер, приучете животното си, че кликването е еднакво на лакомство. Ако обучавате без кликер, започнете, като го накарате да пристигна, когато я повикате. Ако започнете с лесна задача, порчето ви ще свикне с процеса на образование и ще желае да се оправи с по-дълги задания по-късно.

Бъдете къси, само че с чести повторения

Всеки, който е прекарвал известно време с порове, знае, че те нямат огромна дълготрайност на вниманието. Не очаквайте от тях едночасов интервал на образование, това единствено ще ви разочарова, а вашият домакински любим ще бъде комплициран. Вместо това провеждайте къси интервали на образование от по няколко минути, само че няколко пъти дневно. Ключът към образованието на поровете е в позитивното подсилване и последователността.

Бъдете търпеливи

Някои задания ще бъдат лесни за образование, до момента в който други ще лишават повече време. Някои порчета може да се нуждаят от малко повече увещание от други, с цел да влязат в духа на образованието. Просто не забравяйте да сте търпеливи с тях. Далеч по-добре е да си вземете отмора и да извършите нещо друго, в сравнение с да се разочаровате.

Поровете съскат един на различен, с цел да пренасочат неприятното си държание, тъй че те свързват този звук с думите „ не “ или „ стой “. Това е отлично нещо, което можете да добавите към взаимоотношението си с тях. Съскайте върху тях, в случай че скачат върху нещо, върху което не би трябвало да скачат, в случай че крадат нещо, което не желаете да изгубят, в случай че ви хапят, и куп други пренасочвания.

Ако вашето порче е изключително непослушно и елементарното съскане няма да го разубеди. Тогава поставете ръката си върху предната част на тялото им и ги притиснете леко към пода, до момента в който съскате. Това вършат майките с дребните си, то е сходно на това майка ви да изкрещи цялото ви име, да знаете, че е съществено и по-добре да слушате.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР