Да имаш възможността да работиш за хитов сериал като Приятели

...
Да имаш възможността да работиш за хитов сериал като Приятели
Коментари Харесай

Актьорите не бяха доволни, че са заковани за сериала: Сценаристка на Приятели

Да имаш опцията да работиш за хитов сериал като " Приятели " по време на разцвета му може да наподобява като мечтаната работа, само че не с такива страсти е останала една от сценаристките му, Пати Лин.

" Разочарованието ми от бизнеса стартира още след първата ми работа като сценарист, макар че за малко имах позитивно прекарване в сериала " Freaks and Geeks ". След него пристигна и задължението ми за " Приятели ", написа в книгата си Лин.

В записките си тя споделя за възходите и паденията си като ефирен сценарист, разкривайки, че работата й в седмия сезон на " Приятели ", който се излъчи в интервала 2000-2001 година, е било едно от най-големите тествания в кариерата й. По думите й, вълнението, което изпитала от срещата си с актьорския състав, бързо минало в отчаяние.

" Актьорите изглеждаха недоволни, че са приковани за едно към този момент поостаряло шоу, което очевидно им е омръзнало. Те знаеха по какъв начин да разсмеят феновете, само че в случай че не харесваха някоя смешка, правеха всичко допустимо да я омаловажат, знаейки, че ние ще я пренапишем. Дори основателите на " Приятели ", Дейвид Крейн и Марта Кауфман, не се намесваха и не им споделяха, че шегата е добра и актьорите би трябвало да дадат всичко от себе си и да я " продадат ", споделя сценаристката.

За да угодят на звездите, сценаристите преработвали репликите, работейки до дребните часове на нощта, макар че за всички било ясно, че истинските текстове били задоволително положителни.

" След направените промени, всички сядаха в жилището на Моника и Чандлър и обсъждаха сюжета. Това беше първата опция на звездите да изразят мнението си, което те правеха много ясно и гръмко. Рядко се случваше да споделят нещо позитивно по текста, само че когато повдигаха въпроса за смяна на някоя имитация, не предлагаха никакви решения. Гледаха на себе си като на пазители на героите си, обяснявайки, че те в никакъв случай не биха споделили и създали това или това. Разбира се, от време на време забележките им бяха потребни, само че като цяло тези срещи бяха изпълнени с експанзия ", добавя още Лин.

Сценаристката споделя, че всяко шоу, което върви толкоз години, страда от истински хрумвания и запаметяващи се реплики. Самата Дженифър Анистън, която се превъплъти облика на Рейчъл, искрено призна, че е била в сериозна алтернатива дали да се завърне за последния сезон. " Искаше ми се сериалът да завърши, когато хората към момента ни обичаха. Освен това се питах какво повече бих могла да дам от себе си като Рейчъл ", откровена е Анистън.

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР