Да имаш собствено офис пространство в Хонконг става все по-трудно.

...
Да имаш собствено офис пространство в Хонконг става все по-трудно.
Коментари Харесай

Най-скъпите офиси в света са в Хонконг

Да имаш лично офис пространство в Хонконг става все по-трудно. Населението на този специфичен административен регион в Китай е 7 млн. души, а мястото, с което разполагат, е извънредно лимитирано. Затова и парцелите там са най-скъпите в света. А повдигането на цените им се подкрепя и от преместването на много китайски компании.

Според данни на компанията за недвижими парцели CBRE сега офис в Хонконг се отдава за 306 $ за квадратен метър - с 30% повече спрямо втория най-скъп регион, Уест Енд в Лондон.

" Голямото търсене и дребното свободни места държат цените високи. Очаква се наклонността да се резервира и в околните няколко години ", разяснява Том Гафни, районен управител на CBRE, пред CNBC.

Банковият и финансовият бранш търсят най-вече офиси в Хонконг и изключително в влиятелния Централен регион. Мястото е толкоз известно, че свободните пространства все още са по-малко от 1%.

Именно в Централния регион са ситуирани огромните локални хъбове на банки като HSBC и J.P. Morgan, само че високите наеми могат и да стартират да ги отблъскват. Друг колос - Goldman Sachs, да вземем за пример към този момент се изнесе в друга част на Хонконг.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР