Да имаш домашен любимец е най-прекрасното нещо. Животните умеят да

...
Да имаш домашен любимец е най-прекрасното нещо. Животните умеят да
Коментари Харесай

Здравословните ползи от това да имате домашен любимец

Да имаш домакински любим е най-прекрасното нещо. Животните умеят да обичат категорично и безапелационно. Дори за хората да сте най-противният, противен, неприятен, нацупен, неприветлив човек, за домашния ви любим сте същински Бог. Компанията и обичта на домашния любим ви дава доста повече изгоди за здравето, в сравнение с допускате. Кои са най-важните? Оправят настроението

Само един ненагледен и безрезервен домакински любим може да ви повдигне настроението същински по този начин, както никой различен не би могъл да го направи.
Защо децата би трябвало да порастват в компанията на домакински любим

Намаляват напрежението

Животните са същински антистрес терапевти. Контактът с тях има свойството да намалява кортизола в кръвта, виновен за нарасналите равнища на стрес в тялото. Изследванията демонстрират, че стопаните на домашни животни имат доста по-ниски равнища на стрес в организма от тези, живеещи единствено в човешка компания.

Потискат болката

Множество проучвания потвърждават, че животните имат лечебни качества и могат да предизвикат по-бързото излекуване. Това се дължи на обстоятелството, че наличието и обичта им провокира секреция на някои химикали в мозъка, които форсират оздравителните процеси.

Карат ви да се движите повече

Тъй като домашните любимци, изключително кучетата, имат потребност от разходки, това покачва и вашата физическа интензивност. Движението около животните е здравословно и може да усъвършенства доста здравето ви.

Стимулира сърдечносъдовата система

Да галите животно или да гледате рибка по какъв начин плува в аквариума е извънредно потребно за сърцето и кръвоносните съдове. Контактът или наблюдението на животните понижава кръвното налягане с няколко пункта. Освен това равнищата на холестерола и триглицеридите понижават, а това е от решаващо значение за съдовете.

Ако още обмисляте дали да си вземете домашно животно, тези причини може да ви убедят да действате по-решително.

Източник: az-jenata.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР