Да има ли извънредно заседание на парламента, както настояват от

...
Да има ли извънредно заседание на парламента, както настояват от
Коментари Харесай

Партиите решават за извънредно заседание на парламента, ще спасяват 1% скок на пенсиите

Да има ли изключително съвещание на Народното събрание, както упорстват от ПП-ДБ - това ще взема решение председателския съвет, който се събира в този час. Заседанието е планувано за 10,30 часа и за него стана ясно през вчерашния ден от изявлението на лидерката на БСП Корнелия Нинова.

В Народното събрание към този момент дойде заместникът на Нинова Георги Свиленски, както и и.д. ръководител на Народното събрание Росица Кирова от ГЕРБ, която даде да се разбере, че от нейната партия са срещу. " Няма смисъл. За смисълът е ясно - в случай че имаше, до момента бих го свикала. И въпреки всичко аз не мога да анулира нито конституцията, нито правилника на Народното събрание. Днес ще решим и след председателски съвет ще разберете ", разяснява Росица Кирова.

От ПП-ДБ се появи само Настимир Ананиев, който бе сбит: " Трябва да се подсигуряват пенсиите на хората ".

Причината за настояването на изключителното съвещание от ПП-ДБ беше опцията пенсиите да се вдигнат с 10% от 1 юли, а не с 11%, както реши Народното събрание. Затова те внесоха план на решение за извършване на решението на Народно събрание и за чуване на служебния премиер Димитър Главчев.

В последна сметка обаче Надзорният съвет на Национален осигурителен институт реши за 11% растеж.

Иначе през вчерашния ден се чу и друго искане за изключително съвещание - от и.д основен прокурор Борислав Сарафов, който изиска промяна на инспектора от Висш съдебен съвет Александър Мумджиев, който ходил пийнал на инспекции във Враца и тормозил дамите от личния състав на хотела, в който е отседнал. Членовете на инспектора се избират от Народното събрание.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР