„Да има или да няма зелен сертификат е функция на

...
„Да има или да няма зелен сертификат е функция на
Коментари Харесай

Доц. Тонев: Въвеждаме реформа, с която парамедиците да са в линейките, а лекарите - в болницата

„ Да има или да няма зелен документ е функционалност на резултатите, които реализираме и на животите, които губим всеки ден. Когато бройките покажат, че казусът отшумява, първото, което ще създадем е да премахнем зеления документ ". Това съобщи ръководителят на Комисията по опазване на здравето в 47-ото Народно заседание доцент Антон Тонев пред Нова телевизия. По думите му, всяка вълна на ковид е друга.

" При всички наложени ограничения ние губим човешки животи всеки ден. Представете си, в случай че нямаше ограничения какъв брой щяха да са. Личното ми мнение е, че би трябвало да има ограничения, към които обществото би трябвало да се стреми, тъй като това ще бъде тласък то да се имунизира ", добави той.

Доц. Тонев се спря и на тематиката за положението на незабавната помощ у нас, като разяснява трагичния случай с умрялата жена в Спешното поделение на регионалната болница във Враца.

Той изрази мнение, че наредбите би трябвало да бъдат спазвани. Ако се открият пропуски в организацията, би трябвало да има последствия, сподели доктор Тонев.

" Необходимо е да имаме задоволително кадрово поръчителство на готови фрагменти. Една от първите неща, което излезе е, че здравната сестра, която е излязла е с доста дребен опит “. сподели доцент Тонев.

Той бе безапелационен, че е нужно повече внимание към незабавната помощ в дребните обитаеми места. Председателят на парламентарната Комисия по опазването на здравето е на мнение, че би трябвало да бъдат открити аргументите за какво в София има фрагменти, които работят на ръба, а в по-малките обитаеми места има проблем с дефицита им.

Ситуацията на медицинския триаж, по думите му, е доста добре написана в стандартите, изясни той. Регламентът е основан, работи от 2017 година, само че във всеки дребен град може да бъде нарушен, в случай че няма фрагменти или сложат неподготвени хора, безапелационен е доцент Тонев.

" Тел. 112 и самата система е добре проведена в цяла Европа. Въвеждаме промяна, в която да се освободи място на парамедиците в колите за спешна помощ, а лекарят в болничното заведение ще управлява екипа, той няма да приказва с пациента, а с парамедика, който е на място ", уточни ръководителят на Парламентарната здравна комисия доктор Антон Тонев.

Доц. Тонев се спря и на казуса с настояването за обезщетения за лечебните заведения поради високите цени на тока. Той разясни, че има решение на Министерския съвет да се поеме до 75% от разликата сред цената на борсата за „ ден напред “ и цената, която е била през предишния юни, като тази помощ не би трябвало да надвишава 250 лева

„ При цена към 400 лева, в случай че извадим 250 лева цените слизат под 200 лева на мегаватчас като тази помощ ще бъде получена автоматизирано в сметките за януари ", сподели той.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР