Да хакнем сънищата си Изследователи от подразделението на Масачузетския технологичен

...
Да хакнем сънищата си Изследователи от подразделението на Масачузетския технологичен
Коментари Харесай

Какво друго по света: няколко любопитни идеи

Да " хакнем " сънищата си

Изследователи от подразделението на Масачузетския софтуерен институт (MIT), наречено Dream Labs, създават портативно устройство, което вероятно ще ни разреши да моделираме наличието на своите сънища. " Хората не си дават сметка, че прекарват в това положение една трета от живота си. В тази една трета те могат да трансформират, структурират и подобрят себе си ", разяснява доктор Адам Хоровиц от Fluid Interfaces Group в MIT. " Независимо дали става дума за възстановяване на паметта, увеличение на творчеството, оправяне на настроението или по-висока успеваемост по време на проби - всичко това са неща, които можете да извършите през нощта и които са изключително значими ", прибавя той.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики

Устройството, което откривателите от DreamLab са създали, се споделя Dormio, прилича ръкавица и има датчици в зоната на китката и пръстите. То следи в коя фаза на съня се намира индивидът, който го носи, като мери пулса, мускулните контракции и електропроводимостта на кожата. Когато притежателят на Dormio доближи до характерното положение хипнагогия (на границата сред съзнателното и несъзнателното), " сънната " ръкавица възпроизвежда аудиозапис, нормално състоящ се от една-единствена дума. Идеята е спящият да стартира да сънува точно това, което чува в този миг.

Според Адам Хоровиц устройството Dormio в действителност показва капацитет. Изследователите от MIT организират опит с 50 участници, по време на който ръкавицата е настроена да възпроизвежда думата " тигър ". Впоследствие се оказва, че огромна част от хората фактически са сънували тигри.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР