Да готвиш супа в златна тенджера. Това е лукс и

...
Да готвиш супа в златна тенджера. Това е лукс и
Коментари Харесай

Да готвиш супа в златна тенджера: пенсионер плати 3000 лева за фалшивото удоволствие

Да готвиш чорба в златна тенджера. Това е разкош и за най-богатите. Наш пенсионер обаче се бръкна и за 3000 лв. получи цялостен комплект. По-късно се оказа, че е бил излъган.

Според първичната информация във вторник преди обяд в пострадалият бил заговорен на улицата от трима мъже. Те се показали се за търговци на качествени първокласни артикули за бита. Без да се двоуми, пенсионерът поканил непознатите в дома си. Мошениците съумели да го заблудят, че предлаганите съдове за готвене и принадлежности за хранене са със златно покритие. Уверен, че прави преференциална договорка, домакинът платил 3000 лв. за два комплекта тенджери, куфарче с вилици и ножове. като бонус получил и спален комплект.

По-късно, разбирайки за покупката на стоките с неразбираем генезис и неведнъж по-ниската им цена на пазара, родственици на възрастния човек потърсили помощ в районното ръководство.

От Министерство на вътрешните работи молят жителите да демонстрират повече зоркост, с цел да не станат жертви на сходни злонамерени дейности от страна на причинителите. Под никакъв претекст да не позволяват в жилищата си непознати и инцидентно заговорили ги на улицата хора. Също по този начин и да не дават пари без съответната гаранция за заплащането. Близките на възрастни и самотно живеещи да беседват непрекъснато с тях на тази тематика, с цел да не купят и те златна тенджера. И без никакво съмнение да алармират в полицията при подозрение, че са станали жертва на машинация.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР