Да готвиш отдавна не е задача само на домакините и

...
Да готвиш отдавна не е задача само на домакините и
Коментари Харесай

Защо да киснем пастата преди готвене

Да готвиш от дълго време не е задача единствено на домакините и бабите ни. Кулинарията с трансформира в известно занимание, а познанията на хората за това по какъв начин вярно да подготвят артикули и ястия се уголемяват. Ето някои малко познати, само че потребни трикове, които да ни спестят време и да допринесат за по-добрия усет на ястията ни.
 Снимка 401167

Стъргане на замръзналото масло

Когато бързо ни би трябвало масло, вместо да го чакаме да се отпусне или да го разтапяме в тиган, може да употребяваме рендето за пармезан. Настърганите късчета масло са подготвени за готвене незабавно.

Предварително накисване на пастата

Когато авансово знаем, че ще готвим паста, може си спестим време от тприготвянето й, в случай че я накиснем авансово във вода за час и половина. Важно изискване е водата да е студена, с цел да не се задейства скорбялата и пастата да се слепи. След това варенето ще отнеме единствено минута.
 Снимка 256040



Сладолед и парещ нож

Когато желаеме да сипем сладолед, само че той е прекомерно заледен от фризера, можем да употребяваме нож. Държим го за няколко секунди в гореща вода, след което " нарязваме " сладоледа на квадрати. Сипването му към този момент е елементарно.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР