„Да е свято делото на братята Кирил и Методий, да

...
„Да е свято делото на братята Кирил и Методий, да
Коментари Харесай

Нинова на празника на Класическата гимназия: Да е свято делото на братята Кирил и Методий

„ Да е свято делото на братята Кирил и Методий, да знаем жанр и Отечество, да бъдем здрави и горди българи. “

Този привет към българите насочи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова на днешния празник на Светите братя Кирил и Методий.

Тя се включи в тържеството на Националната гимназия за антични езици и просвета „ Св. Константин-Кирил Философ ", чийто ученик е. Корнелия Нинова взе участие всяка година в празника на учебното заведение, който се организира обичайно на 11 май пред паметника на Св. Св. Кирил и Методий пред Националната библиотека.

„ Горда съм, че има такива будни деца и че Класическата гимназия продължава да държи високо духа на образованието, науката и културата “, сподели тя.

Десетки настоящи и някогашни възпитаници и преподаватели се събраха, с цел да отбележат дружно празника на Свети Кирил Философ. Министър Нинова беседва със свои съученици и учители, а доста от днешните възпитаници си направиха селфи с нея.

„ Тук има толкоз младежи, които четат на старобългарски, пеят на латински, доста интелигентни, доста четящи “, разяснява Нинова.
Министър Нинова показа, че Класическата гимназия й е дала необятна обща просвета, тя е място, където имаш доста редкия късмет да изучаваш старобългарски, старогръцки, латински и да се учиш от античната история. „ Горда съм, че съм приключила НГДЕК и че гимназията има такива възпитаници през днешния ден “, сподели още тя.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР