Да достигнеш снежните върхове, без краката ти да докосват земята

...
Да достигнеш снежните върхове, без краката ти да докосват земята
Коментари Харесай

Силата на духа! Жени е в инвалидна количка, но продължава да покорява върхове

Да достигнеш снежните върхове, без краката ти да допират земята – това е идеята на група другари, които са си сложили за цел да сбъдват фантазии. Екип на Нова ТВ се среща с Жени, която от три години е прикована на инвалидна количка, само че с помощта на няколко момчета, още веднъж може да усети тръпката да бъде свободна.
През 2014 година Евгения Кусева претърпява пътен случай с мотор. Пометена е от водач, който не спрял на знак Стоп. Лекарите се борят за живота й и я избавят като по знамение.
След случая Жени е изцяло обездвижена. По нейни думи – едвам подвига заран главата си от възглавницата. Отказва да потърси отговорност за дейностите на лидера, отговорен за положението й. А той даже не й се е извинил.
Но Жени е мъжко момиче и го потвърждава през последните три години. Голямата й пристрастеност са моторите. Тя е един от хората, които стоят зад основаването на мотор за хора с двигателни увреждания.
Към днешна дата, с изключение на ежедневните извършения с рехабилитатор, Жени тренира баскетбол, язди кон. Завършила е богословие и има рекламна организация.
Животът я среща с верните хора в точното време. Те слагат пред Жени ново предизвикателство – да усети свободата още веднъж, като изкачи връх Мусала. Те са героите на нашето време – Ники, Ангел, Иван, Влади и Коста, яхнали моторни шейни.
От управата на Природен парк „ Рила” вършат изключение като им позволяват да качат Жени с моторни шейни по скатовете на Рила.

Ако желаете да помогнете на Ники, Ангел, Иван, Влади и Коста да продължат да радват хората с увреждания, можете да станете доброволци или да дарите средства по следната банкова сметка:
Алианц Банк България
IBAN: BG33BUIN95611000508840
SWIFT: BUINBGSF
Титуляр: One Life Charity
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР