Да, до Коледа има още месец и половина. Но празничната

...
Да, до Коледа има още месец и половина. Но празничната
Коментари Харесай

Коледа, шопингът, подранилите подаръци и как да избегнем лудницата

Да, до Коледа има още месец и половина. Но празничната декорация към този момент е на всички места към нас, дочуваме коледни песни и все по-често се замисляме какво ще подарим на околните си. А единствено като си помислим каква лудница ще настане по магазините напълно скоро, май ранното извършване на покупки звучи като добра концепция.

Разбира се, по Коледа пониженията са много примамливи и можем да намерим доста от набелязаните облекла и дарове на по-ниска цена. Но точно алените етикети елементарно ни подлъгват да купуваме повече, в сравнение с е належащо. А и постоянно пониженията са по-скоро лъжливи, в сравнение с същински преференциални.

В Съединени американски щати формалният старт на коледния шопинг се дава с обичайния Черен петък, който тази година е на 23 ноември. И по този начин както припознахме деня на огромните разпродажби като собствен, започваме да си харесваме и концепцията за подранило празнично извършване на покупки. Ето за какво.

Подготовка

Да решаваме в последния миг какво ще подарим на най-близките си несъмнено е огромен стрес. Веднага щом ни осени някоя гениална концепция, си я записваме и вършим овреме лист на кой какво да подарим.

Това, което можем да купим на по-изгодна цена даже месец преди Коледа, би трябвало незабавно да влезе в листата за покупки и да чака единствено подобаващото пакетиране директно преди празниците.

Дори половината по подаръците да отметнем овреме, сигурно ще усетим разликата от други години, когато сме оставяли всичко за последния миг.

Бюджет

Да отделим половината си декемврийска заплата за дарове си е потрес за портфейла, а и за нервната ни система. Затова ще е супер, в случай че успеем и този месец да отделим известна сума.

Трябва и авансово да знаем какъв брой пари ще успеем да отделим за коледен шопинг, без това да повлияе пагубно на бюджета ни. Ако се тормозим, че към този момент заделените пари могат да отидат не по предопределение, просто ги материализираме в подобаващите покупки и готово.

Онлайн

Наистина е огромно улеснение да вършим куп покупки, до момента в който не ставаме от дивана. Е, разочарования постоянно има, по тази причина би трябвало да си имаме едно мислено. И да имаме и задоволително време да върнем и сменяем поръчания продукт.

Малките елементи

Ако желаеме да бъдем истински и в същото време да не се разорим, ни би трябвало повече време за подготовка. Можем сами да създадем подарък със сантиментална стойност на непосредствен човек или просто да се поразровим в необятното интернет пространство и да намерим най-хубавото попадение.

Много е неприятно, когато открием това, което желаеме, само че би трябвало да чакаме прекомерно дълго за направата или доставката му. Затова, рано пиле - чудни дарове избира. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР