Да дадем ли пилешки кости на кучето? Това е въпрос,

...
Да дадем ли пилешки кости на кучето? Това е въпрос,
Коментари Харесай

Могат ли кучетата да ядат пилешки кости?

Да дадем ли пилешки кости на кучето? Това е въпрос, който си задават доста притежатели на кучета, изключително откакто суровите пилешки кости имат някои невероятни изгоди за нашите кучешки приятели. Някои притежатели на кучета се опасяват, че кучето им може да се задави с кости, само че това може да бъде предотвратено, в случай че кучето се храни вярно.

Съществуват ниски опасности при куче, което дъвче сурови кости, които не могат да се натрошат или начупят на по-малки части, които вашето куче може да погълне, и това оказва помощ за почистването на зъбите му.

Не всички кости са безвредни за кучета, тъй че е значимо да осигурите на вашето куче верния вид кост, а не просто останки от вашата вечеря, които евентуално могат да му навредят. Кучетата могат да ядат сурови или неварени пилешки кости. Но те не би трябвало да ядат варени пилешки кости и ето за какво.

Здравословни ли са пилешките кости за кучета? Варени против сурови

Когато става въпрос за хранене на куче с кости, суровите пилешки кости са по-добрият вид. Това е по този начин, тъй като суровите пилешки кости са най-лесни за дъвчене от кучето,

до момента в който сготвените пилешки кости могат да счупят зъбите, да се счупят на дребни части при дъвчене, да се натрошат и да съставляват по-висок риск кучето ви да се задави с тях.

Кучетата са предопределени да разграждат сурови кости, помислете за диетата на едно диво куче. Суровите или неварени пилешки кости са натурален източник на храна за кучета и съдържат здравословни източници на фосфор и калций. Освен набор от изгоди за зъбите за кучета, суровите пилешки кости могат елементарно да се разтворят в стомаха на кучето, което предотвратява запушванията на червата.

 Не давайте варени пилешки кости на кучето

Сварените пилешки кости обаче не се разтварят елементарно в стомаха на кучето и структурата на костите може да бъде погълната на огромни части от вашето куче. Счупените части сготвени пилешки кости са главната причина доста кучета да се задавят с кости, защото е всекидневно притежателите на кучета да дават на кучетата си пилешки кости от масата след хранене, само че това е рисково.

Можете ли да давате на кучета пилешки кости от вашата храна?

Най-добре е да избягвате да давате на кучето си пилешки кости от масата, даже в случай че кучето ви проси, до момента в който ядете. Варени пилешки кости или термично обработени кости се сушат и този развой ги прави несмилаеми за кучета, което ги прави рискови за тях.

Варените пилешки кости също могат да се разцепят и да причинят вътрешни вреди, защото костта е била изсушена до степен, че става по-податлива на строшаване.

Следващият път, когато ядете храна с пилешки кости, не ги давайте на вашето куче да дъвче или яде. Това може да бъде нездравословно и даже съдбовно, даже в случай че към момента нищо не се е случило с вашето куче. Вместо това потърсете огромни, сурови кости, които можете да дадете на кучето си да дъвче.

Важно!

Суровите (неварени) кости за диетата на вашето куче би трябвало да се доставят от тествани лицензирани източници в стерилна опаковка, с цел да се избегне заразяване с разнообразни патогени. Самата кост би трябвало да е задоволително огромна, с цел да може вашето куче да дъвче, без да може да сложи цялата кост в устата си.

Суровите кости съставляват евентуални опасности и би трябвало да се употребяват единствено при деликатно наблюдаване!

Вижте също:

- За и срещу въженцата от сурова кожа;

- Опасна ли е кучето да яде риба;

- Опасни човешки храни за кучета;

- Токсични растения за кучета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg