Да, България! се противопостави остро на посещението на генералния прокурор

...
Да, България! се противопостави остро на посещението на генералния прокурор
Коментари Харесай

"Да, България" се обяви срещу визитата на генералния прокурор на Русия

" Да, България! " се опълчи остро на визитата на генералния прокурор на Руската федерация Юрий Чайка в България, който ще гостува на основния прокурор Сотир Цацаров идната седмица. Според групировката визитата заобикаля българското публично мнение и няма легитимност, излиза наяве от мнение по тематиката, оповестено на уеб страницата им.

" Това е срамен акт, на който би трябвало да се противопоставим, " декларират от групировката и приканват всички представители на българската страна, на които следва да се срещат с Юрий Чайка, да откажат.

Срещата с Юрий Чайка не е част от регулярните и нужни двустранни връзки в портокола, акцентират те.

Като министър на правораздаването и след това като общоприет прокурор, Чайка е централно настоящо лице в построяването на властническия режим на Путин в Русия, пишат на уеб страницата си от " Да, България ". Според тях той е лицето на погазването на върховенството на правото и човешките свободи, репресията против медиите и опозицията, толерирането на корупцията и злоупотребата с власт и на задушаването на съветската народна власт. " Той е измежду главните виновни за актове на интернационална експанзия и нарушавания на интернационалното право, държавно допустителство на политически убийства, замитане на следите на голям брой политически и държавно проведени закононарушения на Путиновия режим. Срещу господин Чайка и неговото семейство има съмнения за корупция, чието следствие се стопира от него самия, " показват от политическата групировка.

Според тях става дума за персонално желание от страна на основният прокурор Сотир Цацаров. " Тук не приказваме за случаен дипломатически срам, а за нагла проява на това с кого сегашното управление на прокуратурата на страната намира организационно и ценностно сходство, " считат от " Да, България " и допълват, че българската прокуратура под управлението на Цацаров, също е превърната в инструмент за потъпкване на върховенството на правото и свободата в страната ни.

Тази аудиенция е емблематична за протичащия в страната ни развой на засилваща се ерозия на демократичните институции, подсилване на корупционна страна и консолидиране на властнически властови практики.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР