Да, България подрежда деветимата си кандидати за евродепутати, като провежда

...
Да, България подрежда деветимата си кандидати за евродепутати, като провежда
Коментари Харесай

Христо избира 9 -ма за ЕП: Тестват Козилата и Тафров на вътрешни избори

" Да, България " подрежда деветимата си претенденти за евродепутати, като организира предварителни избори в партията за Европейския парламент. Гласуването за окончателните листи за европейските избори. Членовете на " Да, България " ще имат 3 дни, с цел да гласоподават посредством мобилно приложение или по пощата за деветимата претенденти, номинирани от локалните организации.

От партията акцентират, че са единствените, които създали пълноценна вътрешна акция за лъчение на претенденти за Европарламента. Тя е минала през срещи с членовете на партията в 23, 24 и 25-и изборни региони в София, Пловдив, Бургас. На 15 април е извършен и заключителният спор сред претендентите в София пред храма " Св. Седмочисленици ".

Там членове, симпатизанти и жители имаха опция да задават въпроси на кандидатите Алина Добрева, Богомил Георгиев, Дилиян Манолов, Димитър Димитров, Елисавета Белобрадова, Живко Димов, Мирослав Дачев, Силвия Атипова и Стефан Тафров.

В предизборните диспути Алина Добрева уточни, че в Европейският парламент ще работи за пробутване на европейските политики в региона на бюджет и медийна независимост. " Ще работя за еластичност на европейския бюджет по този начин, че да можем да посрещаме рецесиите, които ни заобикалят отвред. Ще работя за това европейските средства да се изразходват по следен метод и насочено към резултатите, тъй че да влагаме в бъдещето на нашите деца ", сподели Добрева, която работи в Изследователския център на Европейския парламент.

В главните си приоритети Богомил Георгиев посочи опазването на здравето, защитата и сигурността. " Ще работя за цифровизация на медицината, тъй че хората даже и в дребните труднодостъпни обитаеми места да имат достъп до качествена медицина и до лекарства. Ще работя и за икономическо и военно съдействие на равнище Европейски съюз и ще обърна изключително внимание на новите технологии и оръжия като изкуствен интелект и военни дронове. Не на последно място ще работя за това гласът на България да се чува повече и по-силно в Брюксел и ще проследявам за регулации, които могат евентуално да са в ущърб на българския интерес ", съобщи дипломираният в Германия фармацевт.

Дилиян Манолов заяви, че в Европейския парламент ще се бори с дезинформацията. Като различен приоритет той уточни политиките, свързани с младежите и хората с увреждания. Манолов работи от 5 години в стратегии на Организация на обединените нации на най-високо интернационално равнище.

Димитър Димитров заяви, че в случай че бъде определен за евродепутат, ще работи за засилена политическа, икономическа и филантропична поддръжка за Украйна, както и за цялостно дейно използване на глобите срещу Руската федерация. Той уточни, че ще работи и за основаването на европейски защитителен съюз. " Ще работя за това европейският лист Магнитски да бъде уголемен и ефикасен и да включва освен извършители на правата на индивида, само че и корпулетни корупционери, които да бъдат глобени в това число тук в България ", уточни Димитров, експерт в региона на интернационалните връзки и връзките.

Според депутата Елисавета Белобрадова, войната в Украйна напълно трансформира целите на Европейски Съюз, по тази причина всеки представител би трябвало да съобрази програмата си по отношение на ползите на Европа. Тя акцентира на сигурността на Европа и обединен защитителен дирек посредством оптимизация и съгласуваност на военните мощности в Европа по въздух, вода, суша и в киберпространството. Като свои цели тя уточни още цялостната поддръжка за Украйна, засилена работа върху систематичните проблеми на Европа като демографската рецесия, застаряващо население, рецесия на пазара на труда и поддръжка за уязвимите групи. Белобрадова уточни, че миграцията и отбраната на националния интерес са също измежду нейните основни цели.

Живко Димов заяви, че ще работи за ускорение на европейската интеграция от законодателна и нормативна позиция. " Смятам, че ще ни донесе доста позитиви в работата ни с развиването на нашата инфраструктура и приемане на доста ноу-хау от Европа, с цел да може да се развиваме по-бързо и да ускорим нашия евро стопански напредък ", добави Димов, експерт в региона на енергийните пазари и услуги.

Основната цел на Мирослав Дачев, експерт в региона на бизнес консултантството, е да направи мощна демократична България в мощна демократична Европа. Неговите три съществени цели са: поддръжка на дребния и междинен български бизнес, промени в Европейски Съюз като административни съкращения на разноски и основаване на приемна за жителите, които да могат да имат непрекъсната връзка с него.

" В Европа ще се грижа за по-добра регулация на обществените медии и на ай ти пространството, тъй като мисля, че това е най-големият проблем, който ще имаме в бъдеще. Ще работя за основаването на общественост към мен, която по-късно да стана дипломат на европейските хрумвания и полезности ", посочи писателката Силвия Атипова в своите цели.

Дипломатът и журналист Стефан Тафров посочи, че ще се занимава с главния въпрос, който стои пред Европейския парламент в новия му мандат, а точно проблемите на сигурността, които се слагат пред Европа след съветската експанзия против Украйна. Друга негова тематика ще бъде миграцията, както и промяната на европейските институции.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР