Да бъдеш стопанин на куче невинаги е сбъдната мечта. Понякога

...
Да бъдеш стопанин на куче невинаги е сбъдната мечта. Понякога
Коментари Харесай

Какво да направите, ако вече не можете да се грижите за кучето си

Да бъдеш собственик на куче не всеки път е сбъдната фантазия. Понякога съжителството с животното не се развива по най-хубавия метод или пък изникват други аргументи, които принуждават доста хора да се откажат от това да имат домакински любим. Това може да бъде доста сложен миг от живота ви, само че сте длъжни да помислите и за ориста на кучето, а освен да гледате личния си интерес. Причина за раздялата с кучето могат да бъдат, както стопанинът, по този начин и животното. Без значение от това за какво се стига до това решение, би трябвало да знаете по какъв начин тъкмо можете да постъпите в сходен миг.

Потърсете подобаващ нов притежател. Не изоставяйте кучето. Това е допустимо най-лошото решение, което можете да вземете. Не забравяйте, че вие сте дали дом на кучето, грижили сте се за него, то ви е дарявало с обич и незабравими моменти и ще бъде неприятно да го изхвърлите на улицата. Попитайте дали ваш другар си търси куче, сходно на вашето. Ако не намерите подобен, потърсете човек, който би желал да го купи от вас. Не се доверявайте обаче на първия, който ви потърси. Проучете деликатно претендента за кучето ви и се уверете, че то ще попадне на несъмнено място, където ще получи всички нужни грижи.

Свържете се с подслон. Това е един от крайните разновидности. Ако не можете самичък да намерите нов дом на животното, можете да потърсите подслон, който да стори това. Там обаче шансът му за триумф е надалеч по-малък, тъй като не всеки човек би осиновил куче от сходно място.

Бъдете сигурни в решението си. Дори и за миг да си помислите, че не можете повече да се грижите за вашето куче, не се отхвърляйте незабавно. Това решение би трябвало да бъде деликатно взето. Ако не можете да се справите чисто финансово с грижите, не ви доближава място за неговото развъждане или не се схваща с децата ви, то нищо не е изгубено за вас. Кучетата обичат стопаните си и биха създали всичко за вас, тъй че в случай че в действителност преместването на животното в различен дом не е извънредно неотложно, не го правете.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР