Да бъдеш собственик или ръководител на компания никак не е

...
Да бъдеш собственик или ръководител на компания никак не е
Коментари Харесай

Как да мотивирате екипа по време на криза

Да бъдеш притежател или началник на компания по никакъв начин не е елементарно. Едно от най-хубавите съпоставения, които съм чувала, е това със жонгльора, който би трябвало да държи няколко топки във въздуха по едно и също време. Броят на тези топки обаче нараства доста, когато компанията ви е във рецесия.

Какво може да извършите, с цел да запазите мотивацията и ангажираността на вашите чиновници, когато компанията ви бъде застигната от стопански спад, медийна буря или естествено злополучие?

Наскоро нашият офис понесе тежки вреди след прекосяването на урагана Мария. Останахме без електричество в продължения на две седмици. Вместо да се предам и да оставя нещата да се разрешат от единствено себе си, аз направих всичко по силите си, с цел да подобря обстановката.

Няколко дни, откакто бурята утихна, съумях да открия офис, който дава чартърен стаи за хора, работещи на свободна процедура. Обадих им се и желаех да наема няколко бюра за членовете на моя екип, до момента в който бъде възобновено електричеството в нашия офис.

Това ни разреши да задоволим потребностите на нашите клиенти в това мъчно за всички време, а и чиновниците ми останаха удовлетворени от опцията да работят в офиси с климатици и wi-fi през по-голямата част от деня. Ние не се предадохме без битка и вие също не би трябвало да го вършиме.

Кризата е най-хубавото време да бъдете откровени и открити с вашия екип. Не би трябвало да забравяте, че сте в тази обстановка дружно, без значение от позицията, която заемате. Никой не желае да бъде трагичен или нерешителен на работното място.

Това са 5 метода да мотивирате вашите чиновници, когато нещата не вървят по-план:

1.Фокусирайте се върху ангажираността на чиновниците

Дръжте вратите към вашия офис отворени, както безусловно, по този начин и в метафоричен смисъл, с цел да могат чиновниците ви да приказват с вас за всичко, което ги кара да се усещат некомфортно.  Изключително значимо е да бъдете налични и да присъствате в офиса по време на рецесия.

Разхождайте се по коридорите на офиса и обядвайте на очевидно място. Когато вашите чиновници ви потърсят за помощ, отговорете на въпросите им какъв брой се може по-честно и по-ясно. Това ще успокои някои страхове и ще помогне на вашите чиновници да бъдат по-ангажирани с работата.

2. Позволете им да ви оказват помощ

Хората нормално желаят да оказват помощ, изключително в сложни времена. Решението на вашите проблеми може да изисква намесата на специалисти, само че когато е допустимо, търсете помощ от вашите чиновници. Те ще бъдат повече от щастливи, че ще могат да вземат присъединяване в разрешаването на рецесията и ще предложат хрумвания за нещата, които биха били от изгода за екипа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР