Да бъде извършен следствен експеримент с 90-килограмово чучело, e постановила

...
Да бъде извършен следствен експеримент с 90-килограмово чучело, e постановила
Коментари Харесай

Мистерия със смъртта на Георги: Защо няма нито един счупен клон при скока му от 7-я етаж

Да бъде осъществен следствен опит с 90-килограмово плашило, e постановила Бургаската окръжна прокуратура 10 месеца след мистериозна гибел на 30-годишния Георги Киряков в Бургас.

Той беше открит мъртъв на 28 януари т.г. под дърво в градинката пред блок 21 в комплекс „ Изгрев “. Безжизненото тяло забелязала жена, която към 06.30 часа отивала на работа.

Трупът бил с лице към земята, а главата му – закрита от качулка. Непосредствено до него имало огромно леке кръв.

Според първичната версия на Министерство на вътрешните работи в тази ситуация се касае за самоубийство. Водеща е хипотезата, че мъжът е скочил от прозореца на жилището си на седмия етаж.

Съмненията на околните обаче са за различен сюжет на събитията, а точно - ликвидиране. Мъжът е престъпно проявен, в досието си има 30 престъпни регистрации, а кръвната проба за алкохол след гибелта му е била позитивна.

Близките на починалия описаха за своите съмнения и за многочислените въпроси, на които не престават да търсят отговор. Те упорстват истината, каквато и да е тя, да излезе нескрито и да бъде безапелационно потвърдена.

Според фамилията, разновидностите за гибелта на Георги са два - или е убит пред блока, или трупът е пренесен там. Подозренията им се подклаждат от цялостен куп незнайни, на които до този миг следствието не е дало отговор.

И слагат най-съществения въпрос - допустимо ли е тялото на мъжа да полети от над 20 метра и да се озове тъкмо до ствола на дървото, стигало до осмия етаж, без да счупи нито една клонка.

Близките на Георги са смутени и от още един подробност – те показват, че ден, откакто съобщили подозренията си, че няма метод Георги да е паднал под дървото, без да изпочупи клоните му, короната била окастрена.

„ Трябва да е прелетял над дървото, да го е заобиколил, да се върне и да падне под него, с цел да пропусне клоните. Освен това, мястото е прекомерно надалеч от прозореца. Лъв да си - не можеш да скочиш толкоз надалеч “, споделя сестрата на Георги – Дора Кирякова.

„ Няма метод да се озовеш на това място, тъкмо в тази позиция, без да минеш през короната на дървото “, безапелационен е и юристът на фамилията Захари Кирилов.

По думите му, следствието е било квалифицирано за преустановяване с мнение, че „ липсват данни за насилствена гибел “, когато той изискал да бъде позволена експертиза, с цел да се откри траекторията на рухване на тялото.

„ Законите на гравитацията могат да убият Георги, само че по различен метод, а не по този, разказан в заключението на съдебно-медицинската експертиза – комбинирана черепно-мозъчно и гръдно – коремни контузии. Тук приказваме за едно съответно пострадване - два сантиметрова рана в тила, която съгласно мен, може да е получена след удар с корав предмет, само че не и от рухване или даже побутване от седмия етаж.

При рухване от тази височина биха се начупили множеството крака на човек. В случая с Георги имаме само строшен ляв гален. Необяснимо е по какъв начин жертвата хем ще счупи левия си гален, хем ще си направи рана на тила “, споделя Кирилов.

За да почисти подозренията, по искане на отбраната, прокуратурата е решила да допусне сложна експертиза с присъединяване на експерти с подготвеност в региона на физичните закони.

Възстановката с плашило би трябвало да даде отговор на въпроса какво е би било придвижването на тялото при рухване от седмия етаж, местонахождението му при скок от отворен прозорец, друго ли щеше да бъде то при упражнено влияние, по какъв метод рухването на тялото от отворения прозорец се отнася към позицията на натрупа все още, в който е бил открит и по какъв метод се отнасят установените увреждания.

Близките на починалия одобряват с съмнение думи на чиновник на Министерство на вътрешните работи, изпратен на мястото на случая, който щом видял отворения прозорец приел, че загадката за гибелта на Георги има единствено едно само решение- - самоубийство.

„ Всеки ден виждаме отворени прозорци в блоковете, само че не виждаме трупове под тях “, разясняват околните на жертвата.

И настоятелно молят следствието да не отхвърля с лека ръка всички вероятни версии. А също и да не одобряват на сляпо доверие мъгливите показания на служителите на реда за случая.

Роднините на починалия приканват за сериозен прочит и на следните данни : В протоколите е отразено, че в 03.44 часа Георги Киряков е позвънил на тел. 112. В диалога, снет на диск и прибавен към делото, се чува по какъв начин той оповестява, че по стълбището се движат хора и се пробват да нахлуят в жилището му.

На мястото пристигнали двама чиновници от Пето ръководство на Министерство на вътрешните работи и трима от… Специализираните полицейски сили. Разследването не е дало отговор на въпроса, за какво профилираните полицейски сили отразяват сигнал за битов случай при изискване, че има други функционалности.

Нелепо, съгласно околните, звучи и обяснението на спецсилите, че чули по ефира за подадения сигнал и решили да просто да оказват помощ на сътрудниците си. Полицаите твърдели, че въпреки всичко ревизирали стълбището от горната страна до долу, само че не видели нищо съмнително, лицето, подало сигнала, било в нетрезво положение и те си тръгнали.

На околните им прави усещане и разминаването в часа, за който твърдели, че са пристигнали в блок 21 в „ Изгрев “.

Източник: burgasinfo.com

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР