Да бъде екстрадиран незабавно в Мароко 35-годишният командир от Ислямска

...
Да бъде екстрадиран незабавно в Мароко 35-годишният командир от Ислямска
Коментари Харесай

Екстрадираме незабавно командир на терористи

Да бъде екстрадиран неотложно в Мароко 35-годишният пълководец от " Ислямска страна " Науфал Захри. Това се произнесе Хасковският областен съд. Решението е дефинитивно. Пред 3-членен състав на Темида с ръководител Стратимир Димитров арестуваният чужденец категорично заявява и се подписа, че желае да бъде предаден на управляващите в родината си.
Захри е разгласен за интернационално търсене от Интерпол – Рабат по отношение на осъществяване на терористична активност и участие в терористична организация ИДИЛ. От предоставената от Интерпол информация, закононарушението, за осъществяването на което е търсен, е за " лоялно участие в терористична организация ИДИЛ ". В Сирия мъжът работил към работа " Механизация към Главна дирекция – Военни лагери " на " Ислямска страна " в град Ал – Маядин, област Дер – Алзор, Сирия. В осъществяване на тази активност Науфал Захри се е придвижвал в Сирия, носейки колан с експлозиви, ръчни гранати, огнестрелно оръжие и муниции. Набирал и обучавал терористи.
Мароканецът бил арестуван край с. Мустрак с още 27 незаконно минали границата ни на 13-и януари. Захри се показал за сириец и посочил паспорт, който обаче бил подправен. 35-годишният мъж бил откаран в центъра за настаняване на чужденци от закрит вид в Любимец към работа " Миграция " на Министерство на вътрешните работи. При последвалото лицево различаване от Интерпол в Рабат удостоверили,че точно това е търсеното лице.
" Работих за ИДИЛ, тъй като трябваше да издиржам фамилията си, което бе с мен в Сирия ", разяснява пред кореспонденти Захри, до момента в който чакаше решението на съда. Той добави обаче, че не е бил пълководец с бомби и автомат, а изпалнявал длъжността на хазаин и писар. Водил описи с имена и сметки. Въпреки че непринудено се съгласи да бъде предаден на африканското кралство, Науфал добави, че се тормози да не бъде изтезаван в родината си. По повдигнатите му там обвинявания мароканецът може да лежи сред 20 и 30 година в пандиза.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР