Да 29 юни директорът на Пирогов проф. Асен Балтов е

...
Да 29 юни директорът на Пирогов проф. Асен Балтов е
Коментари Харесай

Проф. Асен Балтов: В момента сме във втори пик на COVID-19

Да 29 юни шефът на " Пирогов " проф. Асен Балтов е под домашна карантина поради това, че е бил контактен с болен от COVID-19. Това заяви самият той в ефира на утринния блок на bTV.
Проф. Балтов уточни, че изрично е имал контакт с болен пациент. Лекарят разяснява, че се вършат PCR проби на чиновниците в " Пирогов ", както и проби за лекарите, които се връщат от отпуск.
По думите на Асен Балтов сега няма заболели лекари в " Пирогов ". Той означи, че контролът не би трябвало да се разхлабва. Стана ясно, че в незабавната болница PCR тестванията се вършат безусловно гратис.
Проф. Балтов разясни, че в първата вълна няколко пациенти са заразили към 10-15 души от личния състав, защото са постъпили в болничното заведение заради недоволства от други болести. 
Към днешна дата в " Пирогов " има 19 пациенти в специфичното Коронавирус поделение. Има и един пациент на апаратна вентилация.
Трябва да има повече самоконтрол, да се съблюдава отдалеченост, стерилизация и дисциплинираност. В момента имаме втори сериозен пик на болестта, разясни още шефът на най-голямата незабавна болница у нас.
Темата продължава и в тези материали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР