Д-р Явор Владимиров и екипът му въвеждат нов метод за

...
Д-р Явор Владимиров и екипът му въвеждат нов метод за
Коментари Харесай

Български лекар с нов по-евтин метод за инвитро

Д-р Явор Владимиров и екипът му вкарват нов способ за следене и надзор на яйчникова стимулация за инвитро лекуване, с който се икономисват до 2000 лева разноски. 

" Аз и моят екип създадохме нов способ, посредством който да променим главното държание в контрола на стимулацията, което се показва с ултразвукови регулярни прегледи и взимане регулярно на кръв за проучване на хормони. Този способ дава опция сензитивно да бъдат понижени визитите в клиниката. Може да бъде прибавен при всички пациенти, при които следва стимулация по инвитро лекуване. Ползите са, че се понижават медицинските разноски, пациентът ще редуцира и времето, което отделя за една инвитро процедура, стресът от честото взимане на кръв също ще бъде сведен, по този начин наречените не медицински разноски - пътешестване, настаняване, хранене, сензитивно ще бъдат понижени, ще се понижи и рискът от обстановки като Ковид-19 за самия пациент. До 2000 лева ще се спести с процедурата ", разяснява доктор Явор Владимиров в студиото на " България заран ".

По думите му сред 21% и 36% от хората не минават към инвитро лекуване, тъй като не могат да си го разрешат. " Има и хора, които се стопират от инвитро лекуване, тъй като няма да имат опция във времеви порядък да отделят 3, 4 или 5 дни ", добави доктор Владимиров.

Според него яйчниковият запас в годините става все по-актуален като тематика. " През последните 20 години се създадоха способи, при които можем да определим съответно биологичната възраст на дамата и да забележим дали тя съответствува с астрономическата ", уточни той.

Оказва се, че сред 10% и 15% от резултатите при дамите не са в унисон. " Човешкият жанр се трансформира и околната среда към този момент въздейства отрицателно - стресът, методът на хранене, постепенно, само че несъмнено имат отрицателен резултат и той се натрупа в поколенията. Има значение и наследствеността. Ако майката е влезнала по-рано в менопауза, това може да се случи и при момичето ", изясни доктор Владимиров в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите му инвитро технологията е главен способ за лекуване на неплодородие, от ден на ден се развива и се доближава до все по-голяма успеваемост.

" Новият способ се основава на четири съществени съставния елемент - оценка на яйчниковия запас, проучване на хормоните в урината по време на стимулация, установяване на каузи на фоликулярната функционалност и използване на характерен протокол, с който да отстраняваме риска от хиперстимулационен синдром ", сподели доктор Владимиров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР