> Д-р Велина Праматарова, специалист-гастроентерологСредната възраст на новите специалисти е

...
> Д-р Велина Праматарова, специалист-гастроентерологСредната възраст на новите специалисти е
Коментари Харесай

Още 5 млади лекари взеха специалност в УМБАЛ Бургас

> Д-р Велина Праматарова, специалист-гастроентеролог
Средната възраст на новите експерти е 30 година Те работят в отделенията по ортопедия, вътрешни заболявания, кардиология, съдова хирургия, гастроентерология.

Д-р Велина Праматарова е една от младите лекарки, защитили компетентност. Тя е в УМБАЛ Бургас от 2014 година – като новозавършил доктор първо е почнала в Шокова зала. " Винаги съм желала да работя тук. Това е болничното заведение в която съм се родила – тогава Родилно поделение е било тъкмо в тази постройка, в която в този момент се намира нашето поделение “. Д-р Праматарова е специалист-гастроентеролог. Харесва специалността си, тъй като дава опция за доста необятно поле на деяние.

" Интересно ми е всичко. В отделението постъпват доста забавни случаи, които са професионално предизвикателство пред всеки доктор. Тук има опция да се правят и доста инвазивни операции – гастроскопии, колоноскопии, отделението разполага със модерна инсталация “, изясни доктор Праматарова. " Екипът е доста обединен, срещам схващане и поддръжка и от управлението на болничното заведение през цялото си образование “, добави тя.

В момента в отделенията на УМБАЛ Бургас специализират още 50 млади лекари. Най-много са специализантите в двете детски отделения, кардиология, нервно поделение. Повечето от тях са отличници – приключили са медицинските университети с триумф над 5.80. Предпочели са УМБАЛ Бургас пред други лечебни заведения, в това число и пред частни лечебни заведения.

" Благодаря на сътрудниците, които избраха нашата болница за своята специализация, както и на сполучливо защитилите експерти. Болницата играе все по-сериозна роля в образованието на медицинските фрагменти “, разяснява изпълнителният шеф на УМБАЛ Бургас доктор Бойко Миразчийски.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР