Д-р Валентин Янев съпредседател на Граждански Комитет „Западни Покрайнини”Настъпиха съдбоносни

...
Д-р Валентин Янев съпредседател на Граждански Комитет „Западни Покрайнини”Настъпиха съдбоносни
Коментари Харесай

Докато гледаме към войната в Украйна, пропускаме да видим какво може да сътвори болният човек на Балканите - Сърбия

Д-р Валентин Янев съпредседател на Граждански Комитет „ Западни Покрайнини”

Настъпиха съдбоносни дни за Европа и света. Путин играе „ ва банк” за Украйна, с ръка поставена на копчето за нуклеарните оръжия. Той стартира пълномащабна война в Украйна на правилото за продължение на политиката с други средства. Ако Западът отстъпи Путин, ще е печеливш и ще се запомни като диктатора, възстановил Съветският Съюз. Ако ли пък Западът не допусне това да се случи, ще стартира окончателния разпад на Руската федерация. Целта е голяма и залога е висок- всичко или нищо! Путин ясно демонстрира, че не го е боязън от трета международна война. Та какъв е смисълът да съществува човечеството, в случай че я няма Руската империя! Сега НАТО и Европейският Съюз единствено следят по какъв начин Путин прегазва Украйна. Вероятно към този момент четвъртмилионна мощно въоръжена войска, обхванала от три страни като в клещи украинската земя, унищожава всичко по пътя си: пътища, селища, градове, летища, фабрики, хора. Украинците водят война до последна капка кръв за всяка педя земя, само че силата не е на тяхна страна. Ако Путинова Русия реализира задачата си, то държавното управление, народните представители, висшите военни, елита на Украйна ще бъде обезвреден, т.е. избит. Ще бъде наложено преходно държавно управление чинно на Путин, което ще провежда избори в идващите месеци. Тогава в изискванията на цялостна окупация ще завоюват проруски настроените и продажни политици, и това ще е краят на Украйна като самостоятелна страна. Американският президент ясно сподели къде поставя алената линия. За територии на НАТО ще води война за всеки сантиметър земя. За Украйна няма да изпрати нито един боец.

Тя е обречена на завземане и обезличаване

Тази позиция развързва ръцете на Путин да продължи да я громи необезпокоявано. С предизвестието си, че в случай че срещне НАТО войски няма да се поколебае да използува ядрено оръжие „ дребният човек” в действителност заиграва „ ва банк”. На ход е целият останал цивилизован свят.

Има една фраза на Уинстън Чърчил изречена преди експлоадирането на Втората Световна война. Той споделя на тогавашните министри и на Чембърлейн размахващ гордо листчето с подписите на Хитлер и Мусолини за някакъв обещан мир- „ Вие имахте да избирате сред ВОЙНАТА и ПОЗОРА. Избрахте позора, само че ще получите войната!”

Сега може би сме отново в навечерие на огромна война и отново има късмет да я предотвратим като не изберем ПОЗОРА. Путин няма да се спре, до момента в който не унищожи Украйна и не избие елита и, по този начин както в България елита на българският народ беше избит от българските еничари отново по напътствие на същата тази страна „ освободителка” наричаща се Съветски Съюз. Но освен това, а Руската войска ще се приближи директно до страните на НАТО намиращи се в Източна и Централна Европа. Окуражен от следващия си триумф Русия

ще огледа към идващото си уголемение евентуално отново с игра „ ва банк”

Някога, някой би трябвало да спре този малък, дребен деспот с надути бузи. Аз мисля, че това би трябвало да стане в този момент, тъй като на следващия ден ще е към този момент невероятно. НАТО и Европейският Съюз би трябвало да създадат крачката, а тя е да изтеглят от руините на разрушавания Киев, държавното управление, президента и депутатите на Украйна и да ги изпратят и запазят живота и функционалностите им във Лвов. Този град, ситуиран в западната част на Украйна, да се трансформира във краткотрайна столица на страната. Успоредно с това военни формирования на НАТО да навлязат в западната част на Украйна, спасявайки по този метод част от инфраструктурата, заводите, военните уреди и несъмнено популацията на страната. По този метод ще се обезпечи и сигурността на източните граници на страните на НАТО като Литва, Латвия, Естония, Полша, Румъния, Унгария и България. В завладените източни територии да се провежда мощна и продължителна опозиция против съветската окупация с безплатна поддръжка на страните от Европейския съюз. Тази позиция съчетана с наложените към този момент тежки наказания ще омаломощи Русия и евентуално личния му народ ще го смъкна от власт. А да хвърля атомни бомби в личната си страна по личния си народ е налудничаво и безсмислено.

Моите страхове обаче не свършват до тук. Угрижени и вцепенени от протичащото се на Изток пропущаме да следим нещо рисково, което към този момент надига глава на запад от нашата граница.

Тук е „ болният човек” на Балканите и това е Сърбия

Разпаднала се в десетилетна революция тя не може към момента да се помири с неосъществения си блян да бъде дребна империя на Балканския полуостров по сходство на огромната съветска империя на север. В тези трагични дни обществото, медиите и ръководещите в Сърбия ясно не крият своето утвърждение на пълномащабната война водена от Путин в Украйна. Сърбия и Република Сръбска в Босна и Херцеговина съзират в този момент най-благоприятният миг за своето сливане. Босна и Херцеговина е страна, завършена след сключване на Дейтънското спокойно съглашение на 14 декември 1995 година. Представлява разнородна в етническо и религиозно отношение страна, с усложнена конструкция, слаба концентрация и забележителна самостоятелност на единиците, които я сформират. Те са:

1.Федерация на мюсюлмани и хървати.
2.Република Сръбска.
3 Бръчко дистрикт

Начело на Република Сръбска стои един свръхнационалист Милорад Додик, подготвен от дълго време да отдели територията си от Босна и Херцеговина и да я свърже със Сърбия. В самата Сърбия настоящия президент Вучич, въпреки и по скрито по разбираеми аргументи също желае това съединяване. Единствено ясната позиция на НАТО и Европейският съюз за опазване целостта на страна такава каквато е възпира двамата националисти да нарушат Дейтънското съглашение взривявайки Балканите. За да просъществува тази нежна страната на територията и упражняват надзор лимитирани интернационалните военни сили на Европейският Съюз от порядъка на към 600 души - EUFOR,и администрация с висш представител, настоящ с мандата на Съвета за Сигурност на Организация на обединените нации. Работата на военните и администрацията е обезпечена с непрекъснат приток на европейски пари. Само по този начин могат да бъдат избегнати тежки спорове на етническа или религиозна основа добавящи нови жертви към 100 000 дадени по време на войните на разпада.

Нещата обаче радикално биха се трансформирали

при триумф на Путинова Русия във войната с Украйна

Един колеблив Европейски Съюз във връзка с глобите, разколебано НАТО за силата на отговора и западната ни съседка ще се изкуши да анексира Република Сръбска окуражена от мощта на съветския си настойник. Не е загадка, че месеци наред съветски самолети доставят по въздуха оръжия и военно съоръжение за сръбската войска и респективно за Република Сръбска. Понастоящем Сърбия е най-милитаризираната балканска страна, ръководена от шовинисти и обитаема от народ, изпитващ носталгия за времето на Югокомунизма. Едно такова пренасяне на граници, в прорез с подписани съглашения и срещу волята на прилежащите страни и Европейският съюз може да докара до една кръвопролитна-

БАЛКАНСКА ВОЙНА, която неизбежно ще засегне и нас

За да се предотврати това нещо е належащо да се пристъпи неотложно към осъществяване на решението, взето от висшия представител на интернационалната общественост в Босна и Херцеговина-Кристиан Шмидт - за увеличение военните сили на EUFOR в страната. Сега те наброяват към 600 души. Австрия е поела задължението да изпрати 120 боеца. Това обаче е извънредно незадоволително, тъй като такова военно наличие не би могло да предотврати един акт на анексия, осъществен от сръбската войска. Необходимо е броят на военните бързо да доближи няколко десетки хиляди бойци, с високотехнологични оръжия и спомагателна поддръжка при потребност от НАТО, с цел да могат сполучливо да осуетят една допустима сръбска инвазия. Така че, до момента в който всички гледат на Изток към драмата, която в този момент се разиграва, ние би трябвало да гледаме и на Запад от нас - какво могат да сътворят сърбите. Те ясно демонстрираха, че държат повече на Русия и нейната поддръжка за създаване на „ Велика Сърбия”, до момента в който интеграцията в Европейският Съюз ги вълнува все по малко на фона на центробежните сили, развили се в него.

Голямо злощастие е, че в тези тежки времена българските държавници през последните 30 години обезличиха българската войска като докараха нещата до:
-Приземена авиация
-Практически фиктивен боен флот
-Липса на модерна бойна машина за пехотата
-Неокомплектованост с професионални бойци

Като прибавим обстоятелството, че сме лишени от енергиен източник, тъй като един човек построи с парите на българския поданик директна газова тръба от Турция за същата тази Сърбия. Същият този някогашен пожарникар се постара оптимално да забави построяването на газовата тръба от Гърция, която би ни осигурила полутечен газ като опция на съветския. Благодарение на това в този момент с изключение на невъоръжени сме и без енергийна осигуреност.

България сега е в положение на „ гол охлюв”, който може да бъде сплескан от всеки непосредствен или отдалечен зложелател с оръжие или просто като ни спрат кранчето на газта.
Късно е да търсим в този момент отговорност от всичките тези държавници през последните 30 години за жалкото състояние в, до което ни докараха. Пък и те са сложени в храма на НЕДОСЕГАЕМИТЕ, най-малко за в този момент.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР