Д-р Валентин Димитров печели конкурса за директор на Пирогов. Това

...
Д-р Валентин Димитров печели конкурса за директор на Пирогов. Това
Коментари Харесай

Д-р Валентин Димитров остава начело на Пирогов

Д-р Валентин Димитров печели състезанието за шеф на " Пирогов ". Това излиза наяве от информация, оповестена на уеб страницата на Министерството на здравеопазването. Димитров, който беше единственият претендент, позволен до финала на състезанието за началник на най-голямата незабавна болница у нас, ще я ръководи за период от още 3 години.

Валентин Димитров беше освободен от поста шеф на " Пирогов " от предходния здравен министър Христо Хинков.

Заповедта за уволнението му обаче беше анулирана от министър Галя Кондева два дни след започването на работа на служебния кабинет " Главчев ".

Нейният предходник проф. Христо Хинков се опита да уволни Валентин Димитров от поста с претекст - нарушавания, установени от вътрешния одит на здравното министерство. От болница " Пирогов " оповестиха, че инспекцията, която Държавната финансова ревизия е направила за интервала юли 2022 година - юли 2023 година, не е открила злоупотреби, корупция или вреди.

С този мотив от болничното заведение настояха Хинков да отдръпна заповедта си, с която освобождава доктор Валентин Димитров.

Димитров апелира процедурата по регистриране на ново управление, задействана от министър Хинков и по този начин остана на поста.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР