Д-р Цветан Ценков посрещна днес в кабинета си Михаил Цветанов,

...
Д-р Цветан Ценков посрещна днес в кабинета си Михаил Цветанов,
Коментари Харесай

Кметът на Видин награди ученик, спечелил златен медал по английски на международно състезание

Д-р Цветан Ценков посрещна през днешния ден в кабинета си Михаил Цветанов, деветокласник в Гимназията с преподаване на непознати езици „ Йордан Радичков “ (ГПЧЕ).

Младежът бе придружаван от своя учител по британски език Наталия Василева и от шефа на гимназията Боянка Никова. На срещата участва и заместник-кметът Борислава Борисова.

Кметът поздрави ученика за постигнатия от него триумф на международните финали на интернационалната олимпиада „ Хипо “, които се организираха в Рим, Италия. Благодарение на своите отлични знания по британски език, Михаил завоюва златен орден във възрастова група 8-9 клас, като премията за първото място е образование в лицей във Англия за период от две седмици. Той реализира призовото класиране, преодолявайки голяма конкуренция – в началните стадии на олимпиадата се явяват 60 хиляди участници от целия свят, като до финала доближават едвам 120.

Д-р Ценков означи, че не е сюрпризиран от това, че видински възпитаник е постигнал сходен резултат, тъй като в България и във Видин се раждат извънредно надарени деца. „ Мишо би трябвало да е горделив, че показва по един подобен заслужен и неоспорим метод своя роден град, учебното заведение си, своите учители и родители “, сподели кметът.

Директорът на ГПЧЕ Боянка Никова уточни, че видинската езикова гимназия към този момент има обичаи в това интернационално съревнование, а Михаил е третият ученик на учебното заведение, който стига до финалите. „ Това е прелестно, тъй като нашите деца демонстрират познания по езика на такова съществено равнище “, показа Нинова.

По мотив значимото достижение, доктор Ценков връчи на Михаил Цветанов грамота и почетен плакет на Община Видин. Кметът пожела на деветокласника още доста триумфи отсега нататък, да сбъдва фантазиите си и да реализира всички свои цели.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР