Д-р Цветан Ценков изрази своята убеденост, че Общината се развива

...
Д-р Цветан Ценков изрази своята убеденост, че Общината се развива
Коментари Харесай

Кметът на Видин: Променяме цялостната визия на старопрестолния ни град, хората го заслужават

Д-р Цветан Ценков изрази своята увереност, че Общината се развива все по-добре, по време на конференция, на която участваха още ръководителят на Общинския съвет Генади Велков, заместник-кметовете Десислава Тодорова и Светослав Скорчев, ръководители на предприятия и отдели в общинската администрация и други Те отговаряха на въпроси на медиите по настоящи тематики, свързани както с обществено-политическия живот, по този начин и с съответните действия, които се осъществят в Община Видин.

Журналистите желаеха да чуят позицията на видинския кмет по отношение на извършените избори за Народно заседание на 11 юли. „ Аз персонално се веселя, че нямаше никакъв напън, никакъв корпоративен избор. Призовавал съм моите сътрудници всеки да гласоподава за която политическа партия желае, само че по никакъв метод да не упражняват въздействие върху подчинените си. Преди получавах упреци, че съм от ГЕРБ, в този момент слушам, че съм от Движение за права и свободи. Това, което желая да заявя в персонален проект на нашите съграждани е, че съм членувал единствено в една политическа партия – Национална движение „Симеон Втори". Кметът е кмет на всички. Радвам се, че имаме едно доста положително болшинство в лицето на ГЕРБ-СДС и на още две обединения в Общинския съвет. Смятам, че Общината се движи в вярната посока и се надявам четиримата определени народни представители от нашия регион да оказват помощ в нейните старания да трансформира град Видин и да го основава като едно по-добро място за живеене и предстоящ промишлен и културен център “ – сподели доктор Ценков.
 Започват безплатните летни занимания за деца и младежи във Видин Започват безплатните летни занимания за деца и младежи във Видин
След като при започване на месец юни Община Видин разгласи старта на три нови летни стратегии, на конференция през днешния ден заместник-кметът по хум...

На въпрос, обвързван с изявлението на народния представител Росица Кирова, което се тиражира във фейсбук пространството и в някои медии, той отговори: „ Мога да кажа единствено едно – аз съм пълновръстен и няма човек нито в тая страна, нито в света, който да ми каже на мен и на който и да било какви са неговите политически убеждения. Дори съм, меко казано, леко комплициран, афектиран. Как съм подкрепил аз Движение за права и свободи?! Значи, в една обстановка аз съм примерно от ГЕРБ, в друга – от Движение за права и свободи, в трета – несъмнено съм от Българска социалистическа партия. Не желая да разясня думите на госпожа Кирова, те евентуално са плод на страст “. Кметът добави, че през политическата си кариера е работил с представители на разнообразни партии и има доста другари измежду всички тях. „ Не желая да влизам в тематиката кой какво е споделил. По-важното е, че българското общество в действителност би трябвало да се сплоти върху национални дела, с цел да живеем по-добре. Например какво ще вършим с транспортните коридори и докога България ще стои без транспортна връзка по Дунава? През Асоциацията на дунавските общини ще се опитам да упражня напън върху бъдещото държавно управление и върху Министерството на превоза да се възвърне водната връзка. “ Той изрази вярата си, че до един месец ще бъде построено държавно управление, с цел да може и общините да работят умерено.

Генади Велков също разяснява резултатите от изборите, като изрази утвърждение от постигнатия резултат на ГЕРБ-СДС. „ Що се отнася до мандата, който получи Движение за права и свободи, не виждам нищо изненадващо, тъй като те са правили мандати и с доста по-малко гласове. Хубавото е, че всички определени от Видин народни представители са опитни и много положителни в своята област и се надявам тези хора задоволително добре да защитят ползите на Община Видин и на Област Видин “ – сподели ръководителят на Общинския съвет.

Представителите на медиите сложиха редица съответни въпроси, свързани с действия по благоустрояване, асфалтиране на улици, планове, които се реализират сега и доста други. Д-р Цветан Ценков показа: „ Някои наши съграждани считат, че е доста елементарно всичко да се промени, аз настоявам след година и осем месеца, че е мъчно, изключително когато има толкоз доста опозиция. Учуден съм като кмет от всичките тези нападки – като почнете от ледената пързалка и минете през най-различни други проблеми, които са придружени с едни безсмислени сигнали до КПКОНПИ (Комисия за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добито имущество), до профилираната прокуратура, които не са довели до нещо, тъй като настоявам, че Община Видин постоянно е била изрядна и се е опитвала да съблюдава закона “.

Кметът добави, че с цел да работи Общината, на нея й би трябвало успокоение и непоклатимост. „ Успяхме поради последното Постановление на Министерски съвет на постоянното държавно управление на Борисов, към 3 милиона имаме, да създадем търговете, публичните поръчки и започнахме асфалтиране; знаете, за пръв път Видинска община даде на всяко обитаемо място финансови ресурси; проектираме сега четирите входа на града от автомагистралата (ако би трябвало за автомагистралата аз ще стана основател и ще вдигнем цялата налична техника и ще блокираме всичко, в случай че някой си разреши да мисли, че кулоар №4 още веднъж ще мине в чекмеджето и в задния двор). За мен е значимо методите от Новоселци, Иново, Капитановци и Видин да бъдат направени извънредно хубави, четирилентови, осветени. Окосихме и почистихме квартал по квартал; приготвяме за септември цялостната визия за смяната на LED осветлението и видеонаблюдението, с цел да можем следващата година и този стихотворец към нашите съграждани ангажимент да го изпълним; други задължения са санирането на 13-те жилищни блока; всички финансови ремонтни действия, които ще се направят; реновирането на постройката на Общината по план за енергийна ефективност; подмяната на отоплителните уреди на твърдо гориво с екологични; в съществени договаряния сме за развиването на индустриалните зони “ – уточни доктор Ценков.
 Незабравим Джулай морнинг във Видин (СНИМКИ) Незабравим Джулай морнинг във Видин (СНИМКИ)
Десетки видинчани посрещнаха изгрева през днешния ден на плажа на средновековния палат „ Баба Вида “. Няколко часа по-рано жителите и гос...

Важно е също възобновяване и съхранението на културно-историческите полезности на нашия град, акцентира още видинският кмет. Той заяви, че сега два екипа археолози създават план за реституция и консервация на крепостна система „ Калето “. Чака се от септември да стартират и разкопките на античната цитадела „ Бонония “, за което са отпуснати средства. Въпреки компликациите в КОВИД обстановката остава фокусът върху изработването на обединен туристически артикул и концепцията е през Общинския културен институт той да стане много атрактивен. „ В тази връзка ще кажа, че успяхме да подготвим плановата документи за трите минерални извора на територията на Общината – Алботин, Сланотрън и Видин. Изпратено е писмо от регионалния шеф и до Министерството на околната среда и водите за разпределяне на средства за сондажите. Намерението е също да концесионираме тези извори и да търсим концесионер, който да построи цялостните сондажи “. Кметът разяснява още, че във връзка с културния календар всеки месец се провеждат доста фестивали и Видин в действителност може да се трансформира в перлата на Дунав и няма по какъв начин да не се гордеем с този прелестен град, който има забележителна история.

Във връзка с провеждането на обичайния Видински панаир доктор Цветан Ценков сподели, че е очакван в календара на Общината – от 20 до 28 август. Идеята е той да възвърне част от своята история и се трансформира, под егидата на търговско-промишлените покои на България, Румъния, Сърбия, Северна Македония, Турция и Гърция във втория в действителност интернационален панаир у нас, след Пловдив. Единственото терзание е да не се усложни обстановката по отношение на ковид. По този мотив кметът прикани всички наши съграждани, които не са се имунизирали, да го създадат, тъй като това е въпрос на персонален морал и отговорност към цялото общество.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР