Д-р Селиме Карагьозова е първият и засега единствен общопрактикуващ лекар,

...
Д-р Селиме Карагьозова е първият и засега единствен общопрактикуващ лекар,
Коментари Харесай

Общопрактикуващ лекар от Разград ще поема дежурства в ковид отделение на местната болница

Д-р Селиме Карагьозова е първият и към този момент единствен общопрактикуващ доктор, който се е отзовал на апела на МБАЛ "Свети Иван Рилски " в Разград и поема наряди в Коронавирус поделение, с цел да оказва помощ в лекуването на приети в болница инфектирани с ковид, оповестяват от лечебното заведение на формалната си страница във Facebook.

Д-р Карагьозова, която е измежду най-уважаваните и авторитетни фамилни лекари в региона и ръководител на районната конструкция на Съюза на общопрактикуващите лекари в България, е изявила предпочитание да работи в Интензивното поделение, с цел да даде своя принос към все по-големия напън върху болничната система, където обстановката продължава да се усложнява поради инфектиран личен състав и лавина от новопостъпващи пациенти.



Да оказват помощ на сътрудниците си в Коронавирус отделенията отиват и четири медицински сестри. Ралица Йорданова и Светломира Иванова от Хирургия, Румяна Петкова от Гастроентерология и Марина Дакова от Психиатрия ще бъдат пренасочени към Отделението по пневмология и фтизиатрия, където три сестри сега обслужват и се грижат за тридесет коронавирус пациенти.

От разградското лечебно заведение напомнят, че преди дни управлението на МБАЛ "Свети Иван Рилски " прикани и помоли всички лекари, фелдшери, медицински сестри и санитари от доболничната помощ, които имат сили да оказват помощ в усложнената обстановка с епидемията от ковид, да се отзоват с помощ, с цел да се обезпечи сменният режим в болничните Коронавирус зони. Съветът на шефовете на здравното заведение изрича своята благодарност и признателност към всички, които в тези тежки времена са избрали пътя на съпричастността за своя човешка и хуманна идея.

МБАЛ - Разград благодари и на добросъвестните жители, които съблюдават дисциплинираност и имат вяра, че с общи старания ще преминат през тестванията на пандемията.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР