Д-р Събина ПЕТКАНСКА-ВЪЛЕВАЗащо миналото на БСП, в лицето на бившите

...
Д-р Събина ПЕТКАНСКА-ВЪЛЕВАЗащо миналото на БСП, в лицето на бившите
Коментари Харесай

Настоящето трябва да победи миналото

Д-р Събина ПЕТКАНСКА-ВЪЛЕВА

Защо предишното на Българска социалистическа партия, в лицето на някогашните партийни функционери и министри - Гагаузов, Масларова, Мутафчиев, като изкуствено основан нов център на разделяне в партията, още веднъж изиска оставката на Нинова? Защо и защо упрекват Нинова? Могат ли да бъдат спасители на Българска социалистическа партия, за каквито се афишират?
За да се отговори на тези въпроси, би трябвало да се зададат няколко подвъпроса, които се слагат и на които да се даде по опция справедлив и неутрален отговор:
1. Кои са водещите лица, обединили 49 индивида от Националния съвет на Българска социалистическа партия?
Асен Гагаузов - над 20 години и до момента регионален ръководител на БСП-Сливен и някогашен министър на районното развиване, Масларова - някогашен обществен министър, Мутафчиев - някогашен министър на превоза, Дора Янкова - някогашен кмет на Смолян, и висши партийни функционери на Българска социалистическа партия по време на Тройната коалиция.
Тройна коалиция, за която са още живи спомените за развихрилата се корупция, за аферата " Братко и Батко " и доста други. Най-вече с това, че по време на Тройната коалиция се сътвори плодородна почва за пускане на плана на ГЕРБ като нов политически план - опция на Българска социалистическа партия, Национална движение „Симеон Втори", Движение за права и свободи и Съюз на демократичните сили, за битка с чувството за корупция в България, отговорност, за която носеха ТЕ!
Логично се постанова въпросът могат ли лицата, управлявали Българска социалистическа партия и отъждествявани с интервала, в който Българска социалистическа партия беше обвързвана с корупцията по време на Тройната коалиция, да са новите лица на Партията, борещи се за възобновяване на Българска социалистическа партия?
2. Вторият въпрос, на който би трябвало да си отговорим, е за дейностите на Българска социалистическа партия и Нинова по отношение на несъблюдение на решение на националното управление от БСП-София и коалирането на БСП-София с ГЕРБ в общинския съвет, откакто Българска социалистическа партия е единствената систематична партия, която не е била в коалиция с ГЕРБ и води поредна и кардинална битка против ГЕРБ и корупционния модел, налаган от ГЕРБ.
С коалирането си с ГЕРБ в София, БСП-София освен наруши решение на Националния съвет и води политика все едно е партия, друга от Българска социалистическа партия, само че и нанесе огромни репутационни вреди на Партията с сходна коалиция. Засегна един от най-големите активи на Българска социалистическа партия - поредната битка против корупционния модел на ГЕРБ.
Нека си отговорим на въпроса: Нинова и който и да е на нейно място имаше ли друго решение, с изключение на да глоби нарушаването на най-важното политическо решение на Българска социалистическа партия - да не се коалира с ГЕРБ и да бъде поредна и кардинална съпротива на модела ГЕРБ? И да се бори за осъществяване на националната политика на Българска социалистическа партия от всички общински структури!
3. Третият въпрос, който слагат 49-имата е, откакто се оказва, че общинските управления на Сливен, Перник, Бургас и на няколко други дребни общини водят политика и вземат решения, разнообразни от решенията на националните органи, по какъв начин е трябвало да реагира националното управление и Нинова? Както в Сливен, след решение на националните органи да се издигне претендент за кмет от Българска социалистическа партия, общинското и регионалното управление издигат различен претендент, от различен политически индивид, който ясно преди този момент се е разграничил от Българска социалистическа партия и е подлагал на критика дейностите на Българска социалистическа партия и националното управление.
Какво е трябвало да направи Нинова и националното управление, имала ли е различен избор в името на единството на Българска социалистическа партия и работата на Българска социалистическа партия като единна партия да вземе друго решение, с изключение на да в профил общински управления, които не извършват решения на национални органи?
4. Четвъртият въпрос, който си задавам, е: Нинова с екипа си, ръководещи Българска социалистическа партия от съвсем осем години, верни решения ли са вземали, вярна политика ли са водили по следните значими въпроси:
- Българска социалистическа партия да се освободи от задушаващата прегръдка на олигарсите в Българска социалистическа партия, от милионерите в БСП;
- Българска социалистическа партия да води поредна, смела и кардинална политика на битка против модела " ГЕРБ " ;
- Българска социалистическа партия да се опълчи на опитите за преодоляване на Българска социалистическа партия от президента Радев и обкръжението му, от фрагментите, основани от него по време на служебните му държавни управления, на национално и на локално ниво;
- Българска социалистическа партия да се опълчи на опитите за преодоляването й от Левицата - Румен Петков, Мая Манолова, Татяна Дончева...;
- Българска социалистическа партия и Нинова да се опълчи на софийската общинска организация в коалирането й с ГЕРБ и нанасянето на мощни репутационни вреди на БСП;
- Нинова и Българска социалистическа партия да се опълчи на бизнес ползи в Българска социалистическа партия, на персони, стремящи се да употребяват Българска социалистическа партия за персонални и бизнес ползи!
Надявам се всеки да може да си отговори еднопосочно на поставените въпроси. Лесно се постанова отговорът, че Нинова е водила всички тези борби, откогато е ръководител на Българска социалистическа партия, за Българска социалистическа партия и за хората с леви убеждения в България.
Налага се изводът, че предишното не би трябвало да побеждава сегашното, че честните и честни социалисти би трябвало да поддържаме дейности за обновяването на Партията.
Убедена съм, че Нинова би трябвало да бъде избрана отново още един мандат за ръководител на Българска социалистическа партия, с цел да може да довърши започнатото трансформиране на Българска социалистическа партия от партия на олигарсите, от превзета от кланове по места партия, в партия на хората с леви убеждения в България.
За да може сегашното да победи предишното и да даде късмет на бъдещето.

Фейсбук
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР